Contestaţia lui Dan Vâlceanu, respinsă de BEC

Biroul Electoral Central a respins ieri contestaţia lui Dan Vâlceanu, candidatul ARD pe colegiul 2, care a fost obligat de Biroul Electoral Judeţean să renunţe la bannerele amplasate în localităţile din colegiu.

O decizie în acest sens a luat şi Biroul Electoral Judeţean Gorj, dar Vâlceanu a contestat, motivând că este consilier judeţean, nu candidat. „În acest moment nu mi-am depus candidatura, deci nu am acţionat în calitate de candidat”, a explicat Vâlceanu. BEC nu a fost de aceeaşi părere şi a considerat că Dan Vâlceanu este candidat, pentru că aşa este prezentat în presa locală.

Bannerele lui Dan Vâlceanu nu fac referire la calitatea acestuia de candidat în alegeri, ci promovează păstrarea tradiţiilor locale. „Suntem unici în Europa. Păstraţi tradiţiile şi obiceiurile populare. Dan Vâlceanu – consilier judeţean”, este mesajul bannerului, care are totuşi culorile Alianţei România Dreaptă, din partea căreia candidează democrat-liberalul Dan Vâlceanu.

Interesant este că Biroul Electoral Judeţean nu îl obligă pe Dan Vâlceanu să îşi dea bannerele jos, ci primăriile din localitate. Primarii critică decizia, deoarece nu li se pare normal să se urce ei pe stâlp, câtă vreme nu ei au amplasat bannerele.

Mihai Weber, contracandidatul lui Dan Vâlceanu din partea USL, nu a dorit să critice prea mult gestul acestuia, chiar dacă PSD a depus contestaţia la BEJ. Candidatul Uniunii Social-Liberale pe Colegiul nr. 2 nu crede în explicaţia democrat-liberalului că bannerele nu sunt electorale şi că fac parte dintr-un proiect de promovare a tradiţiilor zonei de sub munte. „Dacă Biroul Electoral Județean a decis ca bannerele să fie date jos de primari înseamnă că nu au fost puse corespunzător”, a declarat ieri Weber pentru Radio Infinit. Mihai Weber nu crede în coincidenţa că Dan Vâlceanu a decis să-şi pună bannere în colegiu exact înainte de a începe campania electorală. Candidatul USL anunţă că îşi va face propagandă transparent și echilibrat şi spune că nu se va preta la lovituri sub centură.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: