Contoloru, găsit NEVINOVAT de Înalta Curte

Fostul director al BCR Gorj, Dumitru Contoloru, a fost achitat pentru fapte de corupţie într-un dosar penal pe care l-a avut în judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform sentinţei publicate ieri pe pagina de internet a instituţiei. Acesta a fost pus sub acuzare în anul 2004 alături de alţi subordonaţi din sucursala judeţeană şi cea a BCR Novaci, pe numele său şi ale celorlalţi angajaţi fiind deschise mai multe dosare cu un prejudiciu estimat de procurorii anticorupţie la peste 130 de milioane de lei, o parte din aceste anchete aflându-se în judecată, în diferite faze, la diferite instanţe din ţară.

Contoloru a fost achitat în acest dosar alături de alţi patru inculpaţi, printre care şi Ion Marin, patronul grupului de firme din grupul Rarora, pe care acesta le avea în judeţul Vâlcea la începutul anilor 2000 şi care au fost considerate beneficiarele creditelor acordate ilegal în cuantum de peste 130 milioane lei. Dumitru Contoloru şi celelalte persoane au fost achitate în acest dosar încă de la instanţa de fond, Tribunalul Sibiu, sentinţa fiind menţinută şi la Curtea de Apel Alba Iulia. Procurorii DNA au formulat recurs, acesta fiind însă respins de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fostul director al BCR Novaci, Sorin Popescu, şi fosta contabilă şefă a acestei unităţi, Marilena Giurcă, au primit o pedeapsă de doi ani închisoare, cu suspendare, şi au fost obligaţi să achite cheltuieli judiciare către stat în valoare de 550 de lei. Dumitru Contoloru, Sorin Popescu, Ion Marin şi încă un angajat al celui din urmă au fost arestaţi preventiv în perioada 2003-2004 pentru o perioadă de circa un an şi jumătate într-un alt dosar, aflat, de asemenea, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În procesul respectiv sunt puse sub acuzare opt persoane, majoritatea fiind foşti angajaţi ai BCR Gorj şi BCR Novaci, cea din urmă sucursală fiind desfiinţată după izbucnirea scandalului declanşat de ancheta DNA.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: