Contre între Vîlceanu şi Dragnea în parlament

Deputatul liberal de Gorj, Dan Vîlceanu, a avut un schimb de replici cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Liberalul a solicitat să nu mai fie tolerată spunerea de minciuni de la tribuna parlamentului, aşa cum a făcut ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, când a susţinut că nu a spus niciodată că nu va scădea niciun salariu.

Vîlceanu a atras atenţia că există o Lege a răspunderii ministeriale, care arată la articolul 8 următoarele: „Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 12 ani următoarele fapte săvârşite de membrii Guvernului în exerciţiul funcţiei lor: (...) prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului”.

Reacţia lui Dragnea a fost una neaşteptată. „Să înţeleg, dacă îmi permiteţi, că ne-aţi ameninţat, să nu care cumva să votăm? Ne-aţi spus că dacă vom vota vom fi complici şi riscăm o plângere penală”, a spus Dragnea, făcând referire la votul pe moţiune.

Dan Vîlceanu a revenit la microfon, pentru a relua explicaţiile, nu înainte de a-i zice lui Dragnea: „Domnule preşedinte, trebuie să recunosc că mai bine ca dumneavoastră nu se pricepe nimeni la chestiuni penale. Dincolo de asta, nu am ameninţat pe nimeni, am spus că poate constitui şi să nu mai toleraţi minciuna de la tribuna parlamentului”.

Dragnea a rămas însă cu părerea lui: „Eu înţeleg din asta că ne ameninţaţi cu scopul de a influenţa votul astăzi. Aveţi deja şi plângerea penală făcută?”.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, depusă de 62 de deputaţi PNL, a fost respinsă miercuri de plenul Camerei Deputaţilor, cu 96 de voturi „pentru”, 157 de voturi „împotrivă” şi 16 abţineri.

Vizualizări: 752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: