Copiii cu dizabilități infectați cu Covid s-au vindecat. Măsuri noi în centru!

Vești bune de la Protecția Copilului Gorj. Toți cei opt copii infectați cu Covid 19 s-au făcut bine și au revenit în centru. Este vorba de copii cu dizabilități care au ajuns în Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești la sfârșitul lunii mai. Si infirmierele de la același centru care au fost testate pozitiv s-au vindecat de coronavirus.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj au transmis că atât copiii, cât și salariatele sunt bine.

"Toți cei 8 copii din centrul rezidențial subordonat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, care au fost internați la Spitalul suport COVID-19 din Târgu-Cărbunești, la sfârșitul lunii mai, au fost declarați vindecați și externați, revenind în centru. De asemenea, au fost externate  și angajatele centrului rezidențial. În continuare, se impune menținerea vigilenței în toate centrele subordonate DGASPC Gorj, prin purtarea permanent de către angajați a măștilor chirurgicale și folosirea tuturor materialelor de protecție (mănuși, halate, viziere, soluții dezinfectante).

În plus, este obligatoriu să se mențină termometrizarea zilnică, și ori de câte ori este nevoie, a beneficiarilor (copii și adulți), precum și a angajaților care își desfășoară activitatea în aceste centre", a transmis Laurențiu Diaconescu, directorul Protecției Copilului Gorj.
          

Vizualizări: 650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: