Copiii din Prigoria vor merge la grădiniţă zilnic! După doi ani!

Micuţii din comuna Prigoria merg la grădiniţă o săptămână da, una ba. Actualul primar, Iuliana Iliescu, spune că acest obicei practicat timp de doi ani nu este unul normal şi a hotărât ca din noul an şcolar 2016-2017 să schimbe această situaţie. Despre grădiniţa din când în când ştia şi inspectorul general Ion Işfan, însă susţine că nu avea soluţii.

O situaţie greu de crezut şi de explicat în acelaşi timp la Prigoria. Aici micuţii mergeau la grădiniţă din două în două săptămâni. O săptămână se făceau activităţi în satul Călugăreasa, alta în Negoieşti, după care mergeau la grădiniţa din Prigoria. Pe lângă faptul că aveau activitatea întreruptă, micuţii erau şi bulversaţi de situaţia creată. Noul primarul şi-a asumat să schimbe situaţia din toamnă şi s-a votat în şedinţa de consiliu local finanţarea unui post de educatoare. Chiar dacă nu sunt copii suficienţi este normal ca şi ei să meargă în fiecare zi la grădiniţă. „Am vrut să pun capăt acestui obicei care din punctul meu de vedere nu era în folosul copiilor. Cum adică să nu aibă continuitate în procesul de învăţământ şi să meargă la grădiniţă din două în două săptămâni? Nu este normal ce s-a întâmplat la Prigoria timp de doi ani, iar eu mi-am asumat acum în şedinţă de consiliu local să finanţăm un post de educatoare şi să terminăm odată cu această situaţie anormală“, a explicat primarul.

De situaţia micuţilor de la Prigoria ştia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj care explică faptul că se făceau orele de grădiniţă din când în când deoarece nu erau copii suficienţi. „Şi eu sunt copil care a făcut cursurile în mediul rural şi îmi doresc ca ei să înveţe. Dar dacă nu au fost copii suficienţi, ce să facem, să încălcăm legea? Sunt prea puţini micuţi şi nu putem ţine o educatoare pentru 5 copii, nu aveam cum, pentru că ne săreau alţii în cap că la ei s-au închis unităţi sau s-a apelat la învăţământul simultan“, ne-a explicat Ion Işfan, inspectorul şcolar judeţean. La Prigoria ar mai fi necesar şi un microbuz pentru transportul elevilor.

Vizualizări: 386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: