Copil din Târgu Jiu, mort pe patul de spital. Acuzaţiile părinţilor!

Un copil de un an şi cinci luni a murit într-un spital din Bucureşti din cauza unor complicaţii apărute după ce a fost diagnosticat cu meningită. Micuţul a primit diagnosticul şocant imediat după naştere. După două luni, doctorii i-au dat asigurări că este vindecat şi i-au introdus un şunt care îl ajuta să trăiască. Pe 3 februarie, copilul a ajuns în comă la spital, iar de la Târgu Jiu a plecat la Bucureşti, la Bagdasar Arseni, unde a decedat după şapte zile. Părinţii micuţului fac acuzaţii la adresa cadrelor medicale din Gorj.

Pe 1 februarie, familia a ajuns cu copilaşul la Pediatrie, acesta prezentând dureri de cap. Medicii susţin că părinţii nu au fost de acord ca micuţul să rămână internat.  „S-a prezentat la camera de gardă, la Pediatrie, cu tulburări neurologice, dureri de cap. Părinţii nu au vrut să-l lase internat. Este un pacient care se ştia cu un şunt ventriculo-peritoneal. La antecedente, în jurul vârstei de o lună a suferit o meningită, dar acum era vindecat. Copilul nu a avut nicio simptomatologie din punctul de vedere al meningitei. Era complicaţie la acel şunt”, a explicat Ramona Oprea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.

Duminică, 3 februarie, părinţii au chemat acasă o salvare pentru că băiatul se simţea din ce în ce mai rău. A ajuns la Urgenţe în comă, iar medicii de aici au decis să fie transferat la Bagdasar Arseni, în Bucureşti, cu un elicopter SMURD. O săptămână mai târziu, copilul a murit.

 Tatăl copilului: „Nu au reuşit să-i facă nimic”

Valeriu Bărbuică, tatăl copilului, îi arată cu degetul pe medicii de la Târgu Jiu şi îi acuză că nu au făcut nimic să-i salveze fiul. „Duminica trecută, copilul meu a făcut o convulsie. Am sunat la 112, a venit Salvarea după 18 minute, din centru până-n Debarcader. Atât îi ia unei Salvări în Târgu Jiu să ajungă: 18 minute! Din cauza incapacităţii medicilor de pe Salvare, copilul meu a intrat în comă. Copilul meu a stat în stop cardio-respirator şase minute, deoarece medicul de pe salvare nu a fost echipat cum trebuie şi nu a ştiut să-i facă masaj cardiac! I-au administrat tot felul de supozitoare, de diazepame, i-au terminat inima, la un copil de un an şi patru luni. Am ajuns cu el în pediatrie, n-au ştiut ce să-i facă, mi l-au dus la terapie intensivă, i-au băgat iar diazepame. Nu i-au făcut absolut nimic de la ora 10 până la 14.30, când a venit elicopterul, nu au reuşit să-i facă nimic”, a declarat bărbatul pentru Gorj News.

În această săptămână, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu aşteaptă să primească rezultatele finale de la Institutul Cantacuzino privind moartea băiatului de patru ani, din Motru, diagnosticat cu meningită. „Am avut doi contacţi internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului din Târgu Jiu, dar nu s-a confirmat. Au fost externaţi vineri, vindecaţi, cu diagnosticul de amigdalită acută. În colectivitate încă sunt urmăriţi contacţii, dar, până acum, nu a mai fost confirmat niciun alt caz”, a explicat medicul epidemiolog Larisa Panduru.

Vizualizări: 7,649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: