Corpul de Control cheamă directorii de şcoli la discuţii

Mai mulţi directori de școli din judeţ sunt așteptaţi miercuri dimineaţa la sediul Inspectoratului Școlar, după ce Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a solicitat acest lucru.

Corpul de Control a mai fost la Târgu Jiu și săptămâna trecută, în încercarea de a clarifica legalitatea sporului de condiţii vătămătoare pe care îl încasează dascălii. În dispoziţia Corpului de Control se arată că directorii vor trebui să aibă asupra lor un tabel nominal cu salariaţii care încasează acest spor, hotărâri judecătoreşti definitive privind acordarea sau neacordarea lui, deciziile directorilor privind acordarea sporurilor pentru condiţii vătămătoare pentru fiecare salariat, precum şi documentele care au stat la baza emiterii acestora, dar şi documente care să ateste timpul efectiv lucrat în condiţii vătămătoare pentru fiecare salariat.

Potrivit documentului, Corpul de Control va sta de vorbă cu câte cinci directori pe oră, timp în care vor prezenta şi dezbate toate aceste documente. Cert este că ISJ Gorj a avizat luni statele de plată pentru toate şcolile din judeţ, inclusiv pentru cele care acordă sporuri de condiţii vătămătoare.

Vizualizări: 2,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: