Corturile noi pentru mărţişoare, peticite cu folii de plastic

Corturile puse la dispoziţia comercianţilor de mărţişoare din Târgu Jiu s-au dovedit a fi nepotrivite pe timp de ploaie şi vânt. Comercianţii au fost nevoiţi să pună folii de plastic pe lateralele corturilor, ca să nu le fie afectată marfa.

Corturile montate de angajaţii Edilitara Public SA pentru comercianţii de mărţişoare nu au decât acoperiş. Cum în ultimele zile a nins şi plouat, vânzătorii au fost nevoiţi să improvizeze ca să-şi salveze marfa: „Am fost nevoiţi să punem noi folii de protecţie. Sunt vânzători cărora le-a plouat pe marfă”.

Comercianţii ajung să plătească 55 de lei/zi pentru un loc sub cort. „Se luară cei de la primărie de noi, că facem ţigănie. Dar noi pentru ce plătim?”, a spus o altă comerciantă.  

Aspectul inestetic al corturilor nu a trecut neobservat. „Am văzut starea jalnică a corturilor care ar trebui să protejeze de ploaie comercianţii de mărţişoare. Ploua pe marfa expusă şi oamenii au început să pună folii peste ele. Voi solicita primarului Marcel Romanescu să restituie banii acestor oameni, iar celor vinovaţi pentru achiziţionarea acestor corturi să li se impute contravaloarea lor”, a spus consilierul local PSD Cristian Toader Pasti.

Autorităţile locale din Târgu Jiu spun că au luat deja măsuri pentru eliminarea foliilor de plastic inestetice. „Îmi pare rău că s-a întâmplat lucrul acesta. În condiţii de vreme, aşa cum a fost în perioada aceasta, puteau să apară astfel de probleme. Domnul Zaharia (n.r. directorul Edilitara) mi-a spus că au comandat, să pună pe spatele corturilor, folii albe. Este o achiziţie minoră pentru chestiile acestea, dar trebuie să oferi condiţii decente pentru activitatea pe care o desfăşoară. Au fost puse 20 şi vineri le punem şi pe celelalte. Sunt dintr-un material cum sunt bannerele, material de cort”, a explicat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Corturile sunt identice pentru a oferi un aspect plăcut.

Galerie foto



Vizualizări: 631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: