Cosmin Popescu, mesaj către primarii gorjeni

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, spune că primarii gorjeni care au proiecte aprobate pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) trebuie să-şi urgenteze documentaţiile, pentru că ministerul le-a impus un termen. Contractele de finanţare trebuie semnate până la 30 octombrie.

Reporter: Aţi fost la Ministerul Dezvoltării. Ce veşti aveţi pentru primari?

Cosmin Popescu: Am avut o discuţie la Ministerul Dezvoltării pentru că intrăm în linie dreaptă în ceea ce priveşte semnarea contractelor de finanţare la toate proiectele care au fost alocate în primă fază judeţului Gorj. Avem un termen limită, 30 octombrie, şi deja colegii primari au început de săptămâna trecută să meargă către minister, să depună documentaţiile necesare avizării şi semnării contractului de finanţare. Vrem cât mai repede să dăm drumul la licitaţii, sperăm ca anul acesta mare parte din ele să fie publicate în SEAP şi să fie semnate contractele de execuţie de lucrări pentru că sunt necesare.

Rep.: Câte proiecte au fost avizate în Gorj şi care este valoarea lor?

C.P.: Pentru judeţul Gorj sunt avizate, aprobate, un număr de 167 de proiecte cu o valoare aproximativă de 150 de milioane de euro şi trebuie obligatoriu semnate aceste contracte de finanţare până pe 30 octombrie.

Rep.: Avem vreun proiect întors de către minister?

C.P.: La Gorj nu este niciun proiect întors, şi dacă sunt anumite proiecte care nu corespund, sunt termene de 3, 4, 5 zile în care se pot reface.

Rep.: În ce mod nu corespund?

C.P.: Poate sunt erori în ceea ce priveşte studiile de fezabilitate sau documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii sau în proiectul tehnic sau au fost cazuri în care au fost anumite avize expirate şi trebuie reînnoite.

Rep.: Ce se întâmplă dacă primarii nu respectă acest termen, 30 octombrie?

C.P.: Termenul final este 31 decembrie, dar ministerul a impus un termen, 30 octombrie, şi pe bună dreptate. Toţi primarii din Gorj o să depună în termenul prevăzut de Ministerul Dezvoltării aceste documentaţii necesare semnării contractului de finanţare.

Vizualizări: 853

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: