Cosmin Popescu: Podul de la Turcineşti poate fi consolidat

Podul avariat de la Turcineşti nu va fi demolat. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, spune că, după finalizarea proiectului tehnic, va solicita bani de la Guvern, din fondul de rezervă.. „Am fost miercuri la faţa locului, împreună cu un proiectant şi un expert în poduri. Din discuţiile pe care le-am avut cu expertul, podul poate fi consolidat, se reabilitează pilele 3 şi 4 care sunt afectate şi, de asemenea, se vor consolida pilelor existente care sunt în afara albiei actuale a Jiului. Vor începe şi ridicările topo. Va trebui ca în 3-4 luni să fie refăcută partea care este afectată”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Bani de la Guvern

Şeful judeţului spune că va solicita bani de la Guvern pentru refacerea podului, lucrarea fiind una de anvergură, ce nu poate fi suportată cu fonduri proprii. „Am rugat ca, în termen de maxim 10 zile, expertiza să fie finalizată, după care proiectul tehnic să dureze maxim 15 zile încât să avem o evaluare finală, să ştim ce sume solicităm către Guvernul României. Din păcate, bugetul nostru este micuţ, strâmtorat şi aşteptăm ajutor din fondul de rezervă bugetară sau din fondul de intervenţii pentru reabilitarea podului de peste râul Jiu. Obligatoriu va trebui reabilitat tot ceea ce înseamnă infrastructura podului de peste Jiu”, a precizat Cosmin Popescu.

ASIGURĂRI

Autorităţile judeţene dau asigurări că nu vor avea de suferit navetiştii din zonă. „Aşteptăm rezultatul expertizei luni sau marţi, specialiştii trebuie să ne spună dacă se poate sau nu relua traficul pietonal pe pod. În situaţia în care se va relua, vom face o delimitare clară a accesului pe pod, iar în paralel va trebui să construim o punte ocolitoare pentru că sunt foarte mulţi cetăţeni din Turcineşti care merg la serviciu cu mijloace de transport în comun din municipiul Târgu Jiu”, a declarat Cosmin Popescu.

Vizualizări: 2,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: