Cotojman: Dan Vîlceanu ar trebui să-mi mulţumească

Liviu Cotojman, primarul liberal al comunei Roşia de Amaradia, speră ca Dan Vîlceanu să-şi schimbe atitudinea faţă de colegi, odată cu alegerea sa în funcţia de preşedinte al PNL Gorj. Cotojman recomandă noului BPJ să nu accepte decizii impuse. Acesta crede că reactivarea lui Valerică Barbulea aduce un plus de valoare partidului. 

Reporter: Cum credeţi că vor evolua lucrurile între dumneavoastră şi domnul Dan Vîlceanu, după atacurile din timpul campaniei?

Liviu Cotojman: Las la atitudinea lui Dan Vîlceanu să interpreteze dacă au fost critici sau atac la persoană. Eu mi-am manifestat poziţia vizavi de modul în care a condus dumnealui organizaţia judeţeană, s-a nimerit de a fost în perioada de campanie electorală, poate atunci a fost momentul să i le spun. Dacă nu eram în perioada de campanie, poate i-aş fi spus lucrurile astea şi în perioada următoare. N-are motive să se supere, ar trebui să-mi mulţumească pentru că, prin criticile astea, cred că a învăţat cum trebui să fi ca şi preşedinte de organizaţie judeţeană, adică un om echilibrat, cu discernământ, să ştii cum să ţii aproape membri de partid. Sper să fi primit aceste critici ca pe un semnal de alarmă pentru că orice soldat într-o bătălie are rolul lui. Cea mai mare supărare a mea e legată de faptul că a sacrificat anumiţi soldaţi ai partidului, în condiţiile în care el însuşi a fost unul dintre vinovaţi.

Rep.: Ce părere aveţi de noul BPJ, în actuala formulă?

L.C.: Colegii mei din BPJ sper să reuşească să-i schimbe atitudinea lui Dan Vîlceanu, să nu-l mai lase să ia decizii doar dumnealui şi să aibă tăria de caracter să-i spună în faţă atunci când greşeşte, în interiorul partidului, să nu răsufle nemulţumirile. Mi-aş dori ca Dan Vîlceanu, atunci când vine cu vreo propunere în Biroul Permanent Judeţean, să nu încerce, ca prin poziţia dumnealui, să inducă, să recomande, iar în final să impună decizia care o doreşte dumnealui. Am trăit momente când deznodământul trebuia să fie altul, dar când Dan Vîlceanu a simţit că lucrurile nu ies aşa cum vrea dumnealui, a început, prin diferite mijloace, să se impună. Biroul n-a făcut altceva decât să ridice mâna, chiar dacă la un moment dat cineva a încercat să riposteze. Cu alte cuvinte, dezbaterea nu şi-a mai avut rolul.

Rep.: Din actualul birou face parte şi domnul Barbulea, unul dintre cei mai vechi liberali. Credeţi că reactivarea dumnealui va avea rezultate benefice pentru partid?

L.C.: Îl cunosc pe domnul Barbulea de mult şi ştiu că e un om care ştie să facă politică la orice vârstă. Dumnealui e unul dintre liberalii pe care eu îi apreciez. Sunt convins că e omul care nu se va lăsa influenţat de decizii cu directivă, impuse. Niciodată nu va da un vot pentru o decizie impusă. Îl cunosc pe domnul Barbulea şi sunt convins ca aşa va face.

Vizualizări: 603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: