Cozi la locuri de muncă în străinătate

Gorjenii care nu au un loc de muncă au acum şansa de a lucra în străinătate. Prin programul Eures, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă  Gorj (AJOFM) le oferă gorjenilor 600 de locuri de muncă în Danemarca şi Spania, în agricultură şi aproape 50 de posturi pentru medici în Germania şi Danemarca.

Zilnic, zeci de oameni cu dosarele în mână formează cozi uriaşe în faţa birourilor AJOFM Gorj pentru a le depune în speranţa că vor reuşi să plece în străinătate. „Numai astăzi am primit aproape zece CV-uri de la gorjenii care sunt interesaţi de oferta Eures. În fiecare zi primim zeci de dosare”, afirmă Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt AJOFM Gorj.     

Indiferent care ar fi domeniul în care sunt posturi disponibile, oamenii sunt dispuşi  să plece pentru a câştiga bani. „Am fost trimis în şomaj iar acuma mi s-a terminat şi ajutorul de şomaj. Am vrut să mă angajez pe aici şi nu  am găsit nimic. Cine mai angajează acum- Nu contează unde voi pleca sau ce trebuie să fac. Eu am mai lucrat în construcţii aşa că nu mă sperie nimic”, declară unul dintre cei care îşi doresc să plece în străinătate.

Cei care vor să-şi depună dosarele trebuie să ştie că pentru a pleca să muncească într-una din ţările care recrutează oameni, au nevoie de cunoştinţe medii de limba engleză şi trebuie să aibă peste 18 ani. În funcţie de norma care trebuie realizată, aceştia pot fi plătiţi cu 37 de Euro pe zi sau cu 15 Euro pe oră.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: