Craiovenii s-au speriat că Pandurii se mută pe „Ion Oblemenco”

Primarul Antonie Solomon a aruncat „bomba” într-o conferinţă de presă în care a spus că nu-şi face griji că n-ar avea la ce să mai folosească terenul pentru că Pandurii ar intenţiona să joace la Craiova. Reacţiile n-au întârziat să apară, patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, fiind revoltat de situaţie. Preşedintele clubului gorjean a calmat aseară spiritele anunţându-l pe acesta în direct, într-o emisiune televizată de la GSP TV că nu va duce Pandurii la Craiova.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a afirmat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă că există o echipă dispusă să joace pe stadionul "Ion Oblemenco", după ce Universitatea se va muta la Severin. Acesta a dezvăluit că este în discuţii avansate cu preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, pentru ca Pandurii să evolueze acolo până îşi refac suprafaţa de joc".

Solomon nu mai vrea Ştiinţa la Craiova

Edilul a lansat atunci ipoteza că Pandurii ar putea juca la Craiova fără  preciza însă de ce Pandurii s-au interesat de teren şi care era exact contextul unei posibile mutări a echipei Pandurii la Craiova: „Am primit un telefon şi o altă echipă tot de Divizia A vrea să plece şi să se mute în Craiova, pentru o perioadă. Este vorba despre Pandurii Târgu Jiu. Întrebaţi-l pe Condescu de ce vrea să vină aici! Probabil îşi refac stadionul şi unde să joace, pe câmp- Probabil că din vară va veni cu o cerere prin care o să vrea să joace pe Stadionul din Craiova. Deci nu o să sufere fotbalul românesc". Datoriile pe care Ştiinţa le are către Primărie sunt la baza acestui conflict care durează de mai mult timp. Nu mă mai interesează subiectul Universitatea Craiova atâta vreme cât clubul privat nu-şi achită obligaţiile fiscale către bugetul local şi echipa va pleca la Severin. E treaba lui Mititelu ce face cu echipa. Nu ştiu dacă va pleca sau nu, că de şase luni spune asta!”, a spus Solomon referitor la diferendul pe care îl are de mai mult timp cu Adrian Mititelu pe tema terenului de joc al Universităţii.

Se va alege varianta Petroşani

Preşedintele clubului Pandurii a precizat că nu doreşte să mute echipa definitiv la Craiova ci doar a studiat posibilitatea ca Pandurii să poată juca acolo timp de şase luni pentru a putea reface suprafaţa de joc a terenului de la Târgu Jiu. „Nu am spus că vrem să evoluăm neapărat la Craiova şi nu trebuie să se sperie cineva că vrem să le luăm locul celor de la Craiova. Doar acest aspect l-am discutat cu domnul Solomon. Nu era numai varianta aceasta de a juca la Craiova ci studiem şi alte posibilităţi, am discutat şi cu cei de la Severin, Petroşani şi Râmnicu Vâlcea. Nu ne-am decis încă dar dacă regulamentul prevede să jucăm la 50 de kilometri de oraşul nostru, probabil vom alege să jucăm pe terenul din Petroşani”, a precizat preşedintele Condescu.

Reacţia lui Adrian Mititelu nu a fost tocmai amicală, acesta având o dispută verbală mai aprinsă cu Marin Condescu în cadrul emisiunii Contraatac de la GSP TV şi acuzându-l pe preşedintele pandurilor că nu a procedat corect. „Era frumos să fi vorbit cu mine despre această problemă nu cu Solomon, că nu a băgat Solomon bani în baza sportivă”.

 Şeful LPF, Dumitru Dragomir s-a exprimat foarte clar aflând de dispută, explicând că ar fi rău în primul rând pentru echipa din Târgu Jiu: „E o mare prostie să aducă Pandurii la Craiova, numai huiduieli şi cărămizi în cap vor primi. Se supără şi cei din Craiova şi cei din Târgu-Jiu".

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: