Credit pentru modernizarea unui grup de la SE Turceni

Complexul Energetic Oltenia a obținut un credit de 200 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), bani cu care va fi modernizat grupul 6 al Sucursalei Turceni și va fi refinanțat un împrumut al companiei de la această instituție bancară.

Schema de finanţare presupune sindicalizarea împrumutului de 200 milioane euro către bănci comerciale, cu participarea BERD, potrivit unui comunicat transmis vineri de bancă. Contribuţia instituţiei financiare internaţionale la credit nu a fost precizată. Banii vor fi folosiţi inclusiv pentru restructurarea şi refinanţarea unui împrumut de acelaşi tip, în valoare de 150 milioane euro, aranjat în 2009 de BERD pentru CE Turceni. Acordul din 2009 a presupus o contribuţie de 80 milioane euro din partea BERD, cu sindicalizarea diferenţei de 70 milioane euro către băncile comerciale.

Pe lângă refinanţarea împrumutului de acum 4 ani, proiectul presupune modernizarea grupului energetic 6 de la CE Turceni, în vederea creşterii eficienţei unităţii, reducerii emisiilor poluante şi implementării unui sistem modern de automatizare şi control.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: