Creditorii au cerut falimentul Pandurii – DOCUMENT

Lipsa de finanțare și rezultatele sportive duc spre falimentul Pandurii. Deja unii creditori au solicitat trecerea la faliment, se arată într-un răspuns trimis de lichidatorul clubului, Consulting Company, către Galeria DURII. Suporterii au primit răspuns la 14 întrebări legate de activitatea prezentă și trecută a clubului.

Răspunsul primit de suporteri de la Consulting Company este datat 12 mai, înainte de victoria cu Concordia Chiajna, care a mai dat un pic de aer echipei. Galeria Durii a avut întrebări legate de angajările făcute la club, de risipa de bani, de creanța lui Marin Condescu, dar și de legitimitatea firmei Consulting de a fi lichidator.

Consulting Company, reprezentată de Emanoil Ciobanu, a explicat că incompatibilitatea firmei, reclamată de galerie, este în analiză la Comisia de Disciplină a UNPIR, astfel că nu are rost să se pronunțe.

În privința angajărilor făcute la club și a programului unor angajați, lichidatorul a precizat că nu este atributul lui, ci al administratorului special numit de AGA. Consulting Company a precizat însă că au fost reduse cheltuielile lunare cu salariile de cinci ori. „Cu privire la cheltuieli, că acestea sunt mai mari, pentru comparație vă comunicăm că media lunară a cheltuielilor salariale în prezent este de 376.600 lei față de 1.689.650 lei (deci de aproape cinci ori mai puțin, anterior deschiderii procedurii – din păcate opinia publică nu a cunoscut aceste informații până la data de 30.09.2016 dintr-un motiv simplu, drepturile bănești stabilite prin convențiile de prestări servicii nu erau înregistrate lunar în contabilitate). Mai mult decât atât, s-au plătit doar sume nete către președintele clubului, fotbaliști și salariați, într-un cuantum foarte mare, fără evidențierea și plata la bugetul statului a obligațiilor”.

Lichidatorul a explicat și faptul că în 2016 au fost aduși în general jucători pe perioade determinate, fără clauze de transfer.

Interesați de creanța lui Condescu

Galeria Durii a fost interesată și de creanța de circa 840.000 de euro pe care o are fostul președinte Marin Condescu asupra clubului Pandurii, lichidatorul explicând că acesta a câștigat-o în instanță, proces la care a făcut apel. O altă creanță de care s-au interesat suporterii este cea a firmei Elkana, cea care a facturat foraje, lichidatorul explicând că este o creanță în litigiu, condiționată de rezultatul dosarului penal deschis în cauză.

Una peste alta, Pandurii are datorii de 6,5 milioane de euro, mult peste valoarea patrimoniului, se arată în răspunsul primit de Galeria Durii, lichidatorul găsind drept cauze „dezinteresul și managementul defectuos” manifestate până în octombrie 2016. „Din păcate, lipsa de finanțare și rezultatele sportive duc spre faliment (deja o parte din creditori au solicitat trecerea în faliment – unde este evident că nu se vor îndestula toți creditorii)”, arată documentul citat.

Galerie foto


Vizualizări: 2,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: