Creţan a mandatat Meridian să negocieze cu CEO

Liderul Federaţiei Naţionale a Muncii, Constantin Creţan, a declarat ieri că a mandatat Confederaţia Meridian pentru a negocia contractele de muncă ale minerilor şi energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia. Ceilalţi sindicalişti sunt sceptici în ceea ce priveşte corectitudinea dosarului depus la CEO. Creţan nu este dorit la negocieri de sindicaliştii lui Condescu.

Creţan spune că legea permite sindicatelor să mandateze o federaţie pentru aceste negocieri. „Este adevărat, i-am mandatat pe cei de la Meridian, potrivit articolului 62 din lege. Probabil că voi fi şi eu la aceste negocieri”, a declarat Constantin Creţan, Marin Golea, liderul sindicatului „Minerul” din Sucursala Rovinari, a declarat că şeful Federaţiei Naţionale a Muncii (FNM) va participa la negocieri abia atunci când CEO va spune că dosarul acestuia are toate documentele. „Chiar dacă s-a înţeles cu Meridian, nu înseamnă că va veni Creţan la negocieri. Trebuie să aibă dosarul complet, să fie reprezentaţi de o confederaţie în acest sector de activitate. Eu ştiu că FNME are reprezentativitate”, spune Marin Golea.   

Ion Cornescu, secretarul general al FNM, a declarat ieri că această confederaţie, Meridian, are reprezentativitate în această ramură de activitate, minerit şi energie. Acesta mai spune că în judeţul Gorj, FNM are circa 500 de membri, dar Liga Muncitorilor condusă tot de Creţan, are peste 15 mii de membri. Cornescu a mai spus că Meridian va împuternici pentru aceste negocieri fie pe el, fie pe Constantin Creţan.  

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: