Crețan: Colegii mei din sindicat ar vrea să mor de foame

Liderul sindical Constantin Crețan ar putea fi angajat pe un post de referent la MedservMin, societate unde acționar majoritar este Complexul Energetic Oltenia. Acesta spune că încearcă de zece ani să obțină un post „în sistemul Complexului Energetic Oltenia”, prin negocierea unor imobile de care compania are nevoie pentru a-și extinde exploatările miniere.

Crețan spune că se opun alți lideri sindicali, care și-ar dori ca el să moară de foame. „Eu îmi doresc să fiu angajat în Complexul Energetic Oltenia pentru suprafețele de pădure pe care le dețin. (...) Din 2008, de când m-am eliberat, nu am reușit să fac o angajare, cu toate că am expropriat vreo trei case, vreo șapte hectare de pădure. Nu am reușit, deoarece colegii mei din mișcarea sindicală au considerat că eu ar trebui să mor de foame. Dacă mi se va oferi postul la Medservmin, cu mare plăcere, mă duc să muncesc oriunde, pentru că sunt încă plătit la sindicat cu salariul minim pe economie”, a spus Crețan la Radio Infinit.

Critici au venit dinspre Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari. „Cum să fie la Medservmin, păi ce, el e doctor, asistent? Măcar să îl fi angajat la Minprest, că e lipsă de oameni în carieră, el asta a lucrat, cu lopata pe lângă bandă. Păi, ce facem, angajăm lătrăi la Medservmin? El e bun să sperie moartea, că la actul medical ce se pricepe Crețan?”, a fost reacția lui Mitrescu. (A.A.)

Vizualizări: 1,132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: