Creţan despre marşul FNME: În situaţii extreme nu se poate merge cu flori!

Sindicalistul Constantin Crețan nu crede în ducerea la îndeplinire a marşului de la Gorj la Bucureşti ce va fi organizat de Federaţia Naţională Mine Energie (FNME). Liderii FNME au anunţat că vor organiza începând cu data de 11 aprilie un marş pe jos până la Bucureşti, pentru a prezenta mai-marilor ţării un memorandum cu propunerile sindicatelor pentru redresarea CE Oltenia, cu efect pe termen scurt.

Creţan crede că acţiunea celor din FNME se va rezuma doar la nişte declaraţii. "Aia e vrăjeală! E vrăjeala unor lideri care nu mai stăpânesc situaţia. Cum ar fi posibilă o deplasare a minerilor la Bucureşti, când ei sunt la locul de muncă, când ei n-au bani? În situaţii extreme nu se poate merge cu flori şi o spun din proprie experienţă. Am avut atâtea mișcări sociale. Toate mişcările sociale puternice au avut de câştigat, restul nu. Sunt basme. Nu se teme Bucureştiul de 50 de lideri care se duc acolo. Nu se duc nici liderii. Să-mi arătaţi şi mie un lider care se duce de la Gorj până la București pe jos. Nişte lideri din Valea Jiului au încercat să facă asta. Au ajuns până la Vâlcea şi au renunţat. FNME nu trece de Gorj încolo pentru că au alte probleme. Sunt interesaţi de situaţia Pandurii, să mai facă niște societăți comerciale. Majoritatea de acolo sunt implicaţi în afaceri cu complexul", a declarat Constantin Crețan, vicepreşedinte al Federaţiei Univers.

Dacă iniţial a spus că nu va răspunde invitaţiei adresate de FNME tuturor organizaţiilor sindicale de a lua parte la acest marş, Creţan a revenit și a spus "Eu cu mare plăcere particip dacă voi vedea că vor pleca şi vor organiza un asemenea protest. Dar nu cred, e dezinformare. Nu cred în puterea lor de a face sacrificii de genul acesta".

Vizualizări: 1,257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: