Crima de la metrou. E şi ucigaşa victimă?

Crima comisă la începutul săptămânii la metroul din Bucureşti a şocat o țară întreagă. Oricine putea fi în locul tinerei de 25 de ani, împinsă de o altă femeie în fața metroului. De altfel, o altă tânără, de doar 20 de ani, fusese împinsă în acelaşi mod de aceeaşi femeie, dar a avut mai multă forță în picioare şi nu a căzut.

Suspectă de crimă este o femeie din Craiova, Magdalena Şerban, de 36 de ani. Dacă te uiți pe pagina ei de socializare, te îngrozeşti. Are zeci de postări în care povesteşte că a fost violată de frate la vârsta de cinci ani, toate postările fac referire la o malformație pe care ar avea-o la organul sexual, de care ar fi râs diverse persoane de-a lungul timpului. Mai mult, mama acesteia povesteşte că fiica ei a fost abuzată de femei atunci când a muncit în Spania şi a rămas cu o ură împotriva acestora.

Oricât de şocantă a fost crima de la metrou, trebuie cu toții să înțelegem că femeia care a comis-o, Magdalena Şerban, este la rândul ei o victimă. O victimă a bolii psihice de care suferă. Nu ştim dacă abuzurile asupra ei, pe care le descrie pe pagina de socializare, sunt reale sau nu. Dacă sunt, atunci trebuie să vărsăm o lacrimă şi pentru Magdalena Şerban. Din păcate, cei care au comentat ieri pe pagina ei de socializare au fost agresivi, plini de ură.

Impresionat a fost însă tatăl victimei. Răpus de durerea de a-şi pierde fiica de 25 de ani, bărbatul a avut puterea de a spune că nu poate fi supărat pe femeia care a împins-o, fiind evident că aceasta avea probleme psihice. Este însă supărat pe sistem, pe statul român care nu are capacitatea de a preveni astfel de fapte. Întrebarea este: familia Magdalenei nu a dus-o pe aceasta la medic? Dacă a văzut-o un medic, de ce a lăsat-o liberă? Postările Magdalenei pline de ură de pe facebook nu le-a văzut nimeni? Chiar nimeni nu şi-a dat seama că femeia trebuie ajutată? Nu Magdalena este de vină pentru crima pe care a comis-o, ci societatea croită strâmb în care trăim. Păcat de ea, păcat şi de tânăra care a murit nevinovată şi care avea tot viitorul în față.

Vizualizări: 1,484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: