Crimă oribilă în Motru: a torturat-o timp de două ore, după care a ucis-o

O gorjeancă de 34 de ani din Motru a avut parte de un sfârșit cumplit, după ce iubitul său de 52 (cunoscut de vecini ca un individ foarte violent) a făcut o criză de gelozie. Detaliile crimei, făcute publice de procurorii de caz, par desprinse din filmele horror.

 Simona Iliescu și Ion Jianu trăiau în concubinaj de peste 7 ani. Bătăile, spun vecinii, erau la ordinea zilei. Dar ele au culminat în noaptea de duminică spre luni, când femeia i-ar fi trimis din greșeală concubinului un SMS care îi era destinat altui bărbat, aflat în Germania.

 Omor precedat de o tortură teribilă

 La momentul primirii SMS-ului, Jianu se afla în Drobeta Turnu Severin, unde este angajatul unei firme locale. Turbat de gelozie după citirea mesajului, Jianu s-a întors val-vârtej acasă, la Motru, și a început să o bată pe femeie cu sălbăticie.

Inițial a început să o izbească cu capul de oglindă, reproșându-i că ”se face frumoasă” pentru amantul din Germania. Atunci când oglinda s-a spart, criminalul a luat un ciob rezultat și i-a tăiat femeii o ureche, pe care a aruncat-o în WC.

Dar chinurile nu luaseră sfârșit nici pe departe. Cu același ciob, Jianu i-a desprins bucăți întregi de scalp femeii. Referatul procurorilor criminaliști arată și faptul că victima prezenta răni adânci și pe față, crestată, probabil, cu același ciob.

Finalmente, după aproape două ore de bătăi și torturi, victima a murit, după ce a fost lovită de mai multe ori cu fața de un perete.

 Vecinii au auzit, dar nimeni nu a sunat la Poliție

Așa cum vă puteți imagina, țipetele femeii au fost teribile. Cu toate astea, aproape inexplicabil, niciunul dintre vecini nu a sunat la Poliție. Câțiva dintre aceștia au recunoscut că se tem de Ion Jianu, individ violent, despre care unul dintre vecini spune că i-a incendiat ușa, atunci când i-a făcut o reclamație la poliție tot pentru violență domestică. Alt vecin pretinde că s-a temut să nu fie ulterior amendat pentru că a apelat nejustificat numărul de urgență.

”Am auzit multă gălăgie. Ea nu mai putea să zică nimic în afară de  «Au! Au!». Nu știu cu ce dădea în ea sau ce-i făcea, dar în mod clar avea dureri mari. Nu am sunat la Poliție pentru că e un individ periculos. Dacă nu-i făceau nimic, ca de obicei, și apoi ne întâlneam cu el?! Ce, credeți că e prima bătaie pe care o lua femeia asta? De ani de zile o țineau așa”, a povestit unul dintre vecini, cu o detașare incredibilă.

Deși crima s-a produs într-un bloc situat nu departe de spitalul din Motru, ambulanța a ajuns la fața locului doar când era prea târziu, în jurul orei 4, la două ore după ce începuse agresiunea. De altfel, se pare că însuși criminalul a sunat în cele din urmă la 112, raportând cu cinism ”o sinucidere”.

Toată lumea știa, dar comunitatea a tolerat un astfel de comportament criminal

Toți oamenii din cartier știau ce se întâmplă în apartamentul groazei, dar, de frică, toți tăceau. Acum, vecinii povestesc despre o întâmplare produsă cu câțiva ani în urmă, care parcă prefigura ce s-a întâmplat duminică noaptea. „A bătut-o și a scos-o afară doar în chiloți, după care i-a aruncat hainele pe geam, ca să nu plece dezbrăcată pe stradă. A plecat și după vreo două săptămâni tot la el s-a întors, iar bătăile au reînceput imediat. Noi ce să le fi făcut?”, întreabă, retoric, o vecină din bloc.

Victima de 34 de ani era a treia femeie chinuită de Jianu. Prima, cu care criminalul are și doi băieți, l-a părăsit după ce bătăile deveniseră tot mai groaznice. Mai mulți oameni din Motru povestesc cum, cu câțiva ani în urmă, prima nevastă a bărbatului a sărit pur și simplu de la etajul 2, pentru a scăpa cu viață din mâinile atacatorului. Și-a rupt ambele picioare, dar a fost fericită să trăiască.

Nici a doua nu pare să fi avut viață mai liniștită alături de individ, dar aceasta a refuzat să comenteze, pentru că încă îi este foarte frică de bărbat. ”Dacă scapă și apare la mine la ușă?”, se întreabă femeia, deloc încrezătoare în Poliție și Justiție, despre care spune că ar fi trebuit să-și facă treaba de mult.

 Și-a mărturisit oribila faptă, dar are șanse mari să moară în închisoare

Reținut de polițiști luni dimineața, Ion Jianu și-a recunoscut în cele din urmă fapta, sperând că asta îi va aduce o condamnare mai mică. Sunt totuși șanse mici ca, pentru omor calificat cu acte de cruzime, să primească mai puțin de 25 de ani de închisoare. Dacă judecătorul va considera că este cazul, Jianu ar putea primi chiar închisoare pe viață.

Nu este primul incident de o violență ieșită din comun din Motru, în istoria recentă, totul producându-se pe fondul accentuării sărăciei din zonă.

Vizualizări: 61,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: