Criminalul din Peştişani, recidivist condamnat cu suspendare

Greu de crezut, dar viaţa tânărului ucis joia trecută într-un bar din Peştişani a depins de clemenţa cu care acesta a fost tratat în urmă cu câţiva ani, când a fost prins de poliţişti ca făcând parte dintr-o grupare specializată în furturi auto comise pe raza municipiului. Ion Daniel Mustaţă a ajuns acum după gratii după ce, în trecut, a fost iertat pentru faptele sale, portiţa pe care i-a oferit-o legea de a scăpa de puşcărie neajutându-l pe acesta să se îndrepte, ci, din contră.

Ion Daniel Mustaţă, de 22 de ani, declara în momentul în care a fost săltat de anchetatori pentru crima de la Peştişani că regretă ceea ce s-a întâmplat şi că nu a dorit să-l omoare pe tânărul pe care l-a lovit cu halba de bere în cap fără nici un motiv. Regretele acestuia nu sunt însă şi sincere, dacă ţinem cont de trecutul destul de dubios al individului. În toamna lui 2010 acesta a mai fost încătuşat de poliţişti după ce a fost prins ca făcând parte dintr-o grupare care fura din autoturismele parcate în Târgu Jiu cam tot ce se putea lua la repezeală din ele. Unul dintre membrii bandei a fost atunci tras pe dreapta de către o patrulă de poliţie, iar când a fost întrebat de acte, oamenii legii au văzut în maşina acestuia un pistol cu bile pe care Valentin Cosmin Andrei îl deţinea fără acte. Luat la întrebări, individul a recunoscut apoi implicarea sa în mai multe furturi şi, aşa sa ajuns la ceilalţi membri ai grupării, inclusiv la Mustată.

De la furturi şi găinării, la crimă

Furturile din auto i-au avut ca autori, dovediţi deja la instanţă, nu doar pe Mustaţă şi Andrei, ci şi pe Raul Emilian Cocolea şi Nicolae Robert Şerban. Niciunul dintre ei nu a primit atunci mai mult de doi ani de puşcărie, cu suspendare, deşi au fost găsiţi vinovaţi de mai multe furturi, toate pedepsele decise fiind cumulate într-una singură, şi aceea cu suspendare. Toţi şi-au recunoscut faptele din prima, ştiind că legea va fi îngăduitoare cu ei şi nu vor face puşcărie. Doar Andrei a ajuns după gratii pentru că mai avea o „coadă” de un an de zile, el cerând şi acum Judecătoriei să fie lăsat în libertate.

În ceea ce-l priveşte pe Mustaţă, acesta a fost arestat atunci preventiv o lună de zile, el achitând inclusiv 5000 de lei pentru a fi eliberat pe cauţiune. La finalul procesului magistraţii l-au condamnat cu suspendare la 2 ani de închisoare, înlocuiţi însă cu un termen de încercare de 4 ani. Acum, tânărul a tras bine la măsea şi s-a gândit să facă pe zmeul prin barul de la Peştişani, luându-i viaţa lui Cartianu fără să stea prea mult pe gânduri. Astfel s-a ales cu un nou dosar penal, unul pentru care riscă însă până la 25 de ani de închisoare, asta în timp ce victima sa a trecut în lumea celor drepţi în plin post al Paştelui.

Vizualizări: 306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: