Criză de ciocolată belgiană în cofetăriile Ghiocela. Motivul!

Cofetăriile Ghiocela au rămas fără praline din ciocolată belgiană. De Sfântul Valentin, în data de 14 februarie, întregul stoc a fost epuizat, pralinele produse în laboratorul propriu fiind la mare căutare, atât în rândul clienţilor din Motru, cât şi din tot judeţul şi din afara lui. În aceste condiţii, administratorii Ghiocela au luat decizia de a dubla producţia pentru Dragobete, sărbătoarea tradiţională a îndrăgostiţilor, ce va fi celebrată în data de 24 februarie.

Laboratorul Ghiocela din municipiul Motru produce praline de ciocolată belgiană încă din anul 2015. Materia primă folosită pentru producerea acestor delicatese provine chiar din Belgia. Circa 50 de kilograme de praline din ciocolată belgiană au fost pregătite pentru a fi comercializate în cofetăriile şi magazinele proprii din Motru şi Târgu Jiu de Sfântul Valentin, care au fost epuizate în doar câteva ore.

Administratorii, care au avut parte de vânzări neaşteptate, anunţă că se vor pregăti intens pentru Dragobete. "Ne-am regrupat la primele ore ale dimineţii, pentru că am fost anunţaţi de toate cofetăriile Ghiocela că a fost epuizat chiar de la mijlocul zilei de Valentine's Day tot stocul de ciocolată belgiană. Nu ne-am aşteptat să avem acest succes, dar pentru tradiţionala zi a îndrăgostiţilor, de Dragobete, vom dubla producţia. Vom lucra suplimentar pentru a face clienţilor noştri zile cât mai dulci", a declarat Camelia Pîrvulescu, şef producţie în cadrul Laboratorului Ghiocela.

Circa 30 de oameni lucrează în laboratorul Ghiocela pentru a produce aceste preparate sofisticate. Aici, pe lângă pralinele de ciocolată, se mai fac torturi, dar și prăjituri pentru diverse evenimente.

 Ciocolată belgiană de înaltă calitate

Pralinele de ciocolată produse în laboratorul Ghiocela au în compoziţie numai ingrediente naturale şi fără adaos de zahăr. "Atât pentru pralinele din ciocolată belgiană, cât şi pentru gama diversificată de prăjituri şi torturi pentru evenimente pe care le producem aici, am făcut şi vom face eforturi pentru a fi cât mai naturale, să păstrăm multe din reţetele clasice, materiile prime tradiţionale, evitând ingredientele ieftine şi nocive. Clienţii se pare că au apreciat aceste aspecte, iar producţia laboratorului este în continuă creştere", a explicat Maria Lazăr, şef al Laboratorului Ghiocela.

 În curând: Ciocolată belgiană şi sub formă de tablete

Pralinele de ciocolată belgiană produse în laboratorul Ghiocela pot fi găsite în 6 varietăţi: cu cremă de şampanie, cu cremă amăruie, cu lapte, ciocolată albă, cu aromă de portocale şi caramel. Administratorii anunţă că în viitor vor introduce noi arome. În curând, ciocolata belgiană produsă în acest laborator va putea fi găsită şi sub formă de tablete, ambalată sub sigla Ghiocela. Un kilogram de ciocolată belgiană la Ghiocela costă 49 lei, în contextul în care în alte cofetării preţul este chiar şi de două ori mai mare.

Galerie foto





Vizualizări: 8,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: