CRUZIME: Căţea zidită de vie în scara unui bloc din Târgu Jiu

Cruzime dusă la extrem de trei târgujieni. Aceştia sunt acuzaţi de locatarii unui bloc din zona Plopilor a municipiului că au zidit în scara blocului căţeaua din cartier care trebuia să fete şi intra des în groapa de sub scară. Cei învinuiţi sunt preşedintele asociaţiei, administratorul, dar şi o locatară care a fost văzută punând pietre peste căţea. După trei zile, cât a stat zidită, căţeaua a început să latre şi a fost auzită de locatarii care au salvat-o. Oamenii sunt decişi acum să sesizeze Asociaţia de Protecţie a Animalelor.

Căţeaua era animalul preferat de majoritatea locatarilor din cartier, dar mai ales de copii, pentru că nu făcea probleme. Oamenii o îngrijeau îi dădeau să mănânce, iar cei mici se jucau cu ea. De câteva zile nimeni nu a mai văzut căţeaua şi au crezut că s-a ascuns pe undeva, să fete. Nu a fost însă aşa. Sâmbătă de dimineaţă au auzit-o cum lătra din zidul blocului. Atunci şi-au dat seama că a fost zidită într-o groapă de lângă scară. ”Căţeaua este blândă. Nu a creat niciodată probleme. Noi aveam tot timpul grijă de ea şi copiii se jucau cu animalul. De vreo trei zile nu am văzut-o, dar am crezut că s-a ascuns pe undeva să fete. Am văzut şi groapa de lângă scară zidită, dar nu ne-am imaginat că animalul ar putea fi zidit acolo. Sâmbătă de dimineaţă am auzit-o lătrând de acolo şi ne-am apucat să spargem betonul ca să o scoatem. E foarte slăbită”, a povestit un locatar.

Recunoaşte că a astupat groapa, dar nu a văzut căţeaua

Locatarii blocului au şi câteva bănuieli cu privire la cei care au făcut acest lucru. “Este vorba de o vecină de la etajul doi, pe care eu am văzut-o cum îndesa pietre acolo, dar nu mi-a trecut prin cap o secundă că animalul este acolo. Apoi preşedintele şi administratorul de la asociaţie au chemat meseriaşi să astupe cu ciment groapa. Probabil că animalul a intrat să fete şi l-au zidit acolo să scape de el”, a spus un vecin.

Femeia acuzată susţine că ea a vrut să astupe groapa, fără să-i facă vreun rău animalului: ”Nu este adevărat. Eu am băgat pietre ca să astup groapa. Nu era nicio căţea acolo“.

Sesizează organele abilitate

Gestul celor trei i-a şocat pe locatarii care sunt decişi acum să sesizeze organele abilitate. “Nu este posibil aşa ceva. Este cruzime faţă de acest animal nevinovat, care nu a făcut rău la nimeni. E vorba de o căţea care trebuie să fete. Sunt conştient că sunt mulţi câini fără stăpân şi că ar trebui luate măsuri, dar nu aşa. Puteau să o ducă la centrul canin, dar nu să o zidească de vie.  Noi o să facem sesizare la asociaţia pentru protecţia animalelor. Nu se poate aşa ceva. E rău că şi copiii din cartier au asistat la o asemenea cruzime“, a povestit un alt locatar.

PEDEAPSĂ

Preşedintele Asociaţiei “Pro Animals” susţine că fapta este una de natură penală şi aşteaptă acum sesizările locatarilor pentru a demara procedurile în instanţă. ”Nu este posibil aşa ceva. Fapta este o infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 7 ani. Eu aştept sesizările locatarilor ca să fac o plângere la parchet”, a declarat Carmela Şerbănoiu.

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: