Cu aere franceze-n roți, Dacia își râde de Trabantul nemțesc

Pentru că toată lumea se pricepe la fotbal și la politică, mi se pare nedrept ca doar neamțul Werner să fie mereu criticat pentru proastele rezultate. Îmi asum astăzi un rol de pesedist și naționalist sadea și o s-o spun: Cristoph e mult mai rău decât Klaus!

Singura strategie nemțească pe care Daum ar putea avea-o la Națională, astfel încât să fim în grafic și după patru meciuri fără gol marcat și fără fotbal jucat, ar fi să-și fi propus să distrugă tot fotbalul românesc pentru ca, ulterior, echipa României să renască precum pasărea Phoenix din propria cenușă a acestui Nero originar din Zwickau, orașul în care se fabrica Trabantul. Bună mașină, nu? E ca vorba aia: Trabant pui la Națională, Trabant joci.

Într-un fel, prestația penibilă a Naționalei sub mandatul super-antrenorului cu super-salariu din super-ținutul cu oameni serioși vine să arate celor care se plângeau că avem o generație slabă de fotbaliști că se poate și mult mai rău, cu aceeași generație. Echipa lui Daum reușește performanța istorică să joace mai prost și decât (aproximativ) aceeași Națională în mandatul lui Pițurcă, ba chiar și decât cea a lui Iordănescu. Și nu doar mai prost, ci și mai fără vlagă. Știu câțiva băieți de la bloc care nu doar că ar pune mai mult suflet decât Nicușor Stanciu la Națională, dar cred c-ar și avea mai multe reușite. Și nu mă refer la cartier și împrejurimile blocului, să ne înțelegem, ci chiar la blocul meu: unul micuț, cu patru etaje și câteva zeci de apartamente, din orașul Motru.

Acumseriosvorbind, falimentulexperimentuluiDaumpoatesăaibăimplicațiișirepercusiunicomplexeșineașteptate la toatenivelurilesocietății. Cu acest crescendo al vocilor conservator-naționalistepe care-l vedemînțară, bietulCristoph pare țapulispășitor perfect: e străin, a avutcevaprobleme cu drogurile, are mustață de star porno, e ușorarogant, face multpreamulte glume la conferințe (faptpe care rumânulmediuîlprivește ca neseriozitate, amintiți-văcă Iohannis e vinovatcăzâmbeșteprea mult) și, ca s-o spunempe-a dreaptă, e și cam incompetent. Cum poțicontrazice un stegardac, dacăacestaîțivaspunecă Gigi Mulțescu al nostru, la cei 68 de aniși cu un trecutînfotbalulturcesc similar cu cel al luiDaum, ar fi o variantămaispectaculoasă, maieficientășimai ales multmaiieftinădecâtneamțulnezburător din funcție?

Spertotușicăromânii nu vorgeneraliza.Daum e unneamț prost, e adevărat. Dar, dacă facem o medie a popoarelor, tot un neamț aș chema selecționer și la viitorul mandat.

Vizualizări: 387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: