Cucăilă, cel bătut în sediul Poliţiei, condamnat definitiv pentru violenţă

Bărbatul din Târgu Jiu care în urmă cu câţiva ani a fost snopit în bătaie de doi agenţi de poliţie şi un jandarm, condamnaţi între timp la puşcărie, a fost şi el condamnat definitiv pentru fapte cu violenţă pe care le-ar fi comis în urmă cu mai bine de un an şi ceva.

Ion Cucăilă a sperat până în ultima clipă să îşi dovedească nevinovăţia, dar Curtea de Apel Craiova i-a respins apelul formulat şi, astfel, verdictul pronunţat anul trecut de Judecătoria Târgu Jiu rămâne definitiv. Inculpatul nu ajunge în spatele gratiilor, eventual lângă poliţiştii şi jandarmul care l-au bătut pe el, pedeapsa primită de la instanţă fiind una cu suspendare.

Magistraţii l-au găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe şi l-au condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare, iar pentru violare de domiciliu, Cucăilă a mai primit 9 luni. Ambele pedepse au fost contopite într-una de 1 an şi 9 luni, executarea fiind suspendată pe un termen de 3 ani, timp în care acesta trebuie să fie la dispoziţia autorităţilor judiciare.

Cucăilă are inclusiv obligaţia de a justifica permanent sursele sale de venit şi mijloacele de trai în perioada în care este în perioada de încercare. Instanţa l-a obligat şi la 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, interzicându-i, în acelaşi timp, să părăsească teritoriul naţional fără acordul său.

Condamnarea pe care a primit-o Cucăilă vine după un scandal pe care acesta l-a avut cu un vecin de-al său, pe care l-a bătut după ce a intrat în gospodăria acestuia. Scandalul îl lasă pe inculpat şi fără bani în buzunar, judecătorii dispunând ca victima, Daniel Dumitru Vlădoiu, să fie despăgubită cu suma de 5000 de lei drept daune morale, în condiţiile în care Cucăilă obţinuse şi el daune morale şi civile de câteva mii de euro de la agresorii săi. În plus, acum el trebuie să îi mai plătească lui Vlădoiu şi 1500 de lei, bani pe care acesta i-a cheltuit cu avocatul pe parcursul procesului.

Vizualizări: 2,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: