Culturi distruse de mistreţi

Porcii mistreţi au dat atacul în culturile de porumb şi grâu. Nu doar animalele sălbatice au afectat culturile, ci şi păianjenii care au distrus viţa de vie pe o suprafaţă de câteva mii de hectare.

Porcii au distrus mai multe culturi în zona Bumbeşti Jiu. „Un fenomen aparte, întâlnit şi în acest an, l-a constituit atacul porcilor mistreţi la cultura de grâu şi la cultura de porumb în comuna Bumbeşti Jiu. Probleme mai sunt şi la pomii fructiferi. Au apărut boli şi dăunători, iar, în vederea combaterii acestora, s-au recomandat tratamente fitosanitare, folosindu-se în combinaţie un fungicid şi un insecticid”, transmite directorul Direcţiei de Agricultură Gorj, Dan Tănăsescu.

În rest, culturile nu au fost afectate. La nivelul judeţului Gorj, porumbul ocupă cea mai mare suprafaţă cultivată. „În această primăvară, au fost însămânţate cu porumb 59.464 ha, răsărirea şi dezvoltarea acestei culturi fiind influenţată pozitiv pentru suprafeţele semănate în prima perioadă a epocii optime de precipitaţiile căzute asupra teritoriului judeţului nostru”, a mai transmis Tănăsescu.

De altfel, în Gorj, s-au mai cultivat, pe suprafeţe mari, cartofi, ovăz, ceapă, vinete, mazăre, fasole sau roşii. (A.A.)

Vizualizări: 1,448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: