Cum afli dacă ai deficit de calciu și cum te poți trata

Deficitul de calciu poate provoca boli cronice, cum ar fi osteoporoza sau chiar afecțiuni cardiovasculare. Calciul joacă un rol fundamental în starea de sănătate a sistemului nervos, cât și în dezvoltarea tuturor celulelor corpului.

Crampele musculare pot sugera o lipsă de calciu în organism. Dacă durerile se resimt în zona brațelor, a coapselor sau a gambelor, ia în considerare creșterea aportului cu acest mineral.

Lipsa calciului este ,,vinovată'' și de apariția insominiei sau a trezirilor frecvente în timpul nopții.

Structura dinților este formată din calciu în mare parte, acesta fiind și motivul pentru care un nivel scăzut de calciu în organism afectează direct sănătatea dinților: carii, infecții dentare, dinți foarte fragili sau galbeni.

mineralul este de asemenea esențial pentru a avea o piele și unghii sănătoase. Atunci când organismul nu are suficient calciu, unghiile devin fragile și casante, în timp ce pielea se usucă.

Lipsa calciului poate afecta și părul, astfel că este recomandată o îmbunătățire a alimentației, în care să predomine fructele și legumele proaspete. Calciul este unul responsabil și cu ținerea sub control a tensiunii arteriale. Tot lipsa de calciu determină și durerile menstruale. Este demonstrat că un nivel optim de calciu în organism ajută la diminuarea durerilor, umflarea abdomenului.

Dacă ai lipsă de calciu este recomandat să crești consumul de alimente bogate în acest mineral, precum fructe uscate, migdale, semințe de susan, lactate, pește, broccoli, varză, spanac, suc de portocale, orez cu lapte, ouă.

Vizualizări: 3,802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: