Cum arată parcările moderne din Rovinari

Cetăţenii din Rovinari nu trebuie să-şi mai facă griji în ceea ce priveşte locurile de parcare. Zeci de amplasamente noi au fost amenajate în oraş, în prezent lucrându-se la finalizarea a trei parcări de reşedinţă acoperite şi prevăzute cu barieră. Investiţia se ridică la câteva zeci de miliarde de lei vechi, bani de la bugetul local.

Prin înfiinţarea celor trei parcări de reşedinţă s-au creat 82 de noi locuri de parcare acoperite şi supravegheate video. Noile parcări au fost înfiinţate pe Strada Termocentralei, Aleea Şcolii şi pe Strada 22 Decembrie. “Primarul din Rovinari, Dorin Filip, a venit cu iniţiativa de a crea noi locuri de parcare moderne în mai  multe zone din oraş. Astfel, la sfârşitul anului 2012 am demarat lucrările pentru înfiinţarea a trei parcări de reşedinţă cu barieră în zona blocurilor P7, R2 şi G8. Valoarea investiţiei este de aproximativ 16 miliarde lei vechi. Estimăm că până la sfârşitul acestui an vom finaliza amenajarea acestor trei parcări”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

Toate parcările vor fi modernizate

Autorităţile locale din Rovinari spun că în viitor vor moderniza parcările din toate cartierele oraşului. “Este un proiect care se derulează pe mai mulţi ani astfel încât, la final, în fiecare cartier, în fiecare grup de blocuri, să existe parcări acoperite cu barieră şi care să aibă supraveghere video. Vom continua în fiecare an, vom face câte trei-patru parcări, în funcţie de posibilităţi. Ne propunem ca în câţiva ani să avem în toate cartiere astfel de parcări în locul vechilor garaje insalubre şi urâte care existau la nivelul oraşului. Încercăm să le asigurăm rovinărenilor un serviciu de calitate cu nişte costuri minime”, a precizat Constantin Podaru.

Parcare_str_Termocentralei_Rovinari

În oraşul Rovinari, există la această dată peste 700 de locuri de parcare.

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: