Cum era să piardă un patron din Târgu Jiu o sumă uriașă de bani

Ionuț Budilică, afaceristul târgujian care deține Hotelul Asia, a fost pe punctul de a pierde 12.000 de euro. Omul de afaceri deține o casă de schimb valutar în Petroșani. O tânără a schimbat 1.200 de euro, însă a primit de la angajata casei de schimb valutar contravaloarea pentru aproape 12.000 de euro. Norocul afaceristului a fost că oamenii legii au dat de urma clientei respective, determinând-o astfel să returneze banii încasați necuvenit.

Cea care a încasat nemeritat aproape 50 de mii de lei este o femeie din Aninoasa, județul Hunedoara. Întâmplarea a avut loc chiar înainte de Paști. Tânăra a mers să schimbe 1.200 de euro la casa de schimb valutar deținută de Ionuț Budilică în Petroșani şi a primit restul la 12.000 de euro! Pe lângă asta, casierița i-a dat chiar și bonul cu suma corespunzătoare schimbului valutar de 1.200 de euro.

Patronul casei de schimb valutar a spus că angajata care a făcut această gafă lucrează de puțin timp în cadrul unității respective. „Am încercat pe toate canalele avute la dispoziţie să dăm de femeia care primise banii. Am anunţat pe Facebook, la prieteni şi am cerut şi sprijinul poliţiştilor”, a declarat, pentru Gazeta de dimineaţă, Ionuţ Budilică, administratorul casei de schimb valutar. Acesta a pus la dispoziția anchetatorilor toate informațiile necesare pentru a da de urma clientei care l-a păgubit, atât datele de identificare, cât și o fotografie. Oamenii legii au identificat-o pe femeie, care s-a văzut nevoită să înapoieze banii pe care i-a încasat pe nedrept, adică peste 48.700 de lei. Ionuț Budilică a iertat-o pe casierița neatentă și nu a penalizat-o în vreun fel. „E uman să şi greşeşti”, a spus acesta. Târgujianul mai deține și alte afaceri în județul Hunedoara. 

Vizualizări: 15,991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: