Cum poți găti orezul fără calorii

Orezul este un ingredient comun în preparatele noastre, datorită faptului că merge bine cu alte alimente și este și ieftin. Alimentele care conțin amidon cu orez poate dăuna sănătății dumneavoastră, deoarec crește riscul de a dezvolta diabet zaharat. O singură ceașcă de orez fiert are 240 de calorii, care mai târziu se transformă în zahăr și în cele din urmă în grăsime. Dar dacă ar fi metodă prin care ai putea consuma în continuare orez iar caloriile s-ar reduce la jumătate?

Un grup de cercetători de la Colegiul de Științe Chimice din Sri Lanka, a venit cu o idee despre cum să ardă grasimile și de a absorbi mai mult de jumătate din calorii. "Metoda" lor implica utilizarea unui singur ingredient, împreună cu orez. Ulei de cocos. Se adaugă o cantitate sănătoasă de ulei de nucă de cocos pentru a reduce absorbția de calorii cu 50%.

Gătiți orezul ca de obicei. Există doar o singură etapă suplimentară procedurii obișnuite. Adaugă o linguriță de ulei de nucă de cocos la apa de fierbere înainte de a adăuga orezul. Păstrează orezul în frigider timp de 12 ore, procesul de răcire fiind important. Această metodă de gătit este excelent pentru cei care suferă de diabet zaharat sau obezitate, deoarece se reduce conținutul de amidon de până la 10 de ori.

Oricum, orezul nu este foarte sănătos și ar trebui să-l înlocuiți cu alimente bogate în fibre cum ar fi quinoa, cartofi dulci, orz, legume cu frunze verzi, conopidă, ciuperci și suc de fructe.

Vizualizări: 1,939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: