Cum poţi urma o carieră militară

Centrul Militar Judeţean Gorj prin Biroul Informare - Recrutare continuă activitatea de recrutare a tinerilor în vederea participării la examenele de admitere în instituţiile militare de învăţământ liceal şi post-liceal.

Cariera militară beneficiază de o serie de avantaje dintre care cele mai importante sunt: educaţie  gratuită, calificare profesională, siguranţa locului de muncă, posibilităţi de promovare.

În instituţiile militare de învăţământ liceal, colegiile militare liceale din Alba-Iulia, Breaza şi Cîmpulung Moldovenesc, Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs 300 locuri - pentru băieţi şi 60 locuri – pentru fete. Informăm elevii de clasa a VIII-a că mai pot să se înscrie şi să finalizeze dosarul de candidat până la data de 03 mai 2013. După susţinerea probelor de selecţie, testarea psihologică, verificarea capacităţii motrice şi interviul de evaluare,în Centrele Zonale de Selecţie şi Orientare, candidaţii care sunt declaraţi ,,admis” vor susţine testul grilă de verificarea cunoştinţelor la limba română şi matematică.

În instituţiile militare de învăţământ universitar, academiile militare şi Institutul medico-militar, Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs 268 locuri – pentru băieţi şi 51 locuri – pentru fete, pentru tineri care doresc să îmbrăţişeze profesia de ofiţer în Armata României.

În instituţiile militare de învăţământ postliceal, şcolile de maiştri militari şi subofiţeri, Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs, pentru tinerii care doresc să devină maiştri militari în Armata României, 123 locuri – pentru băieţi şi 17 locuri – pentru fete pentru armele şi specialităţile specifice forţelor terestre, forţelor aeriene şi forţelor navale.

Candidaţii pentru profesia de ofiţer şi profesia de maistru militar trebuie să provină din rândul tinerilor absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat sau elevilor de liceu din ultimul an de studii.       

Informaţii referitoare despre conţinutul dosarului şi al probelor de selecţie în detaliu, numărul de locuri scoase la concurs pe arme/specialităţi militare, tematica şi orice alte date necesare tinerilor se pot obţine la sediul biroului din str. Parâng, nr. 1 din Tg-Jiu (în incinta Cercului Militar Târgu-Jiu), zilnic, între orele 08.00-16.00, tel. 0253-215.563. (P.R.)

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: