Cum să alegi pudra și fondul de ten

Fondul de ten și pudra sunt estențiale pentru un machiaj impecabil, dar știi cum să le alegi? 

Femeile cu tenul normal pot opta pentru unul din produse, fond de ten sau pudră, ori le pot folosi pe ambele în cantități moderate. Înainte de a aplica produsul, pielea trebuie să fie curățată și hidratată. Nici pudra, și nici fondul de ten, nu trebuie să fie cu mai mult de o nuanță mai închisă decât cea a tenului.

Femeile cu tenul uscat sunt predispuse la riduri și linii fine, motiv pentru care acest tip de piele are nevoie de o hidratare specială. Dacă ai tenul uscat evită pudrele deoarece îți vor usca și mai mult tenul. Optează pentru un fond de ten lichid, cu proprietăți anti-îmbătrânire.

Femeile cu tenul gras sunt predispuse la apariția punctelor negre din cauza excesului de sebum, care atrage murdăria din atmosferă. De aceea, trebuie să alegi un produs care să nu încarce și mai mult tenul și care să absoarbă sebumul. Încearcă să te limitezi la pudră, eventual una minerală, sau la un fond de ten compact. Pulberea va combate luciul inestetic al tenului.

Când alegi fondul de ten caută produse  cu silicon în compoziție pentru că îți vor face pielea mai netedă. Evită fondul de ten cu ingrediente precum uleiul mineral, trolatumul și vaselina, care pot duce la erupții cutanate. Dacă alegi o pudră atunci cumpără una minerală și evită-le pe cele cu talc.

Vizualizări: 1,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: