Cum să votăm ca să fie bine

La Camera Deputaţilor, gorjenii au următoarele variante, dacă este să luăm doar candidaţii cu şanse:
PSD deschide lista cu Victor Ponta, plagiator dovedit, trimis în judecată în dosarul Turceni – Rovinari, cu alte dosare pe ţeavă. Posibil ofiţer acoperit, dacă este să ne luăm după cele declarate de fostul preşedinte Traian Băsescu.
PNL deschide lista cu Dan Vîlceanu, fost lider al tinerilor din PSD, trecut la PD-L şi ajuns prin fuziune preşedinte liberal. Traseist, adică.
ALDE l-a pus primul pe listă pe Dian Popescu, condamnat cu suspendare într-un dosar şi cu angajament semnat în tinereţe cu fosta Securitate, fără a fi considerat colaborator, în lipsa notelor informative.
PMP propune candidatura lui Gheorghe Daviţoiu, susţinut de-a lungul timpului de PSD în funcţii de conducere din minerit şi energie, fost pedelist, frate al preşedintelui PMP Gorj. Traseist.
PRU îl propune pe tânărul Robert Bugă, rău de gură, dar fără dosare penale şi alte belele, iar USR pe la fel de tânărul Sergiu Dîrnu, cu prea mult bun simţ, spun unii, dar care a avut curajul confruntărilor televizate cu dinozaurii politicii locale.
Şi, cu voia dumneavoastră, ultimul pe lista celor cu şanse independentul Ion Călinoiu, condamnat cu amânarea executării pedepsei pentru fals în declaraţiile de avere, plus problemele cu ANI.
La Senat, alte măşti, aceeaşi piesă. PSD îl vrea senator pe Florin Cârciumaru, şi el aflat în vizorul Agenţiei Naţionale pentru Integritate, PNL ne propune tot un traseist, pe Tudor Barbu, trecut în primul mandat pe la PP-DD, PC, PNL. Partidul Mişcarea Populară l-a aruncat în luptă pe Ion Săvoiu, care a semnat şi el, elev fiind, un angajament cu Securitatea, iar ALDE pe Scarlat Iriza, care a schimbat şi el mai multe partide în acest mandat, trecând pe la PSD, PSRO, PMP şi ALDE. Voturi importante va rupe şi independentul Ion Ciocea, primarul de la Bustuchin, care are şanse să îşi rezolve în instanţă problemele cu ANI. USR vine cu candidatura unui tânăr avocat, Alin Bîscă, destul de puţin prezent în campanie în comparaţie cu colegul lui Sergiu Dîrnu, iar de la PRU candidează un fost director din minerit, Constantin Predoiu. Cam din asta putem alege fără să ne irosim votul, oferta fiind aşadar destul de slabă.

Vizualizări: 698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: