Cum se îndepărtează o căpuşă

Înţepătura de căpuşă poate fi periculoasă atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Simptomele se declanşează, de obicei, între 1 şi 4 săptămâni de la înţepătură. Una din ele mai grave boli pe care le poate cauza înţepătura de căpuşă este Boala Lyme sau borelioza. Se manifestă prin erupţii cutanate, febră, frisoane, dureri de cap, dureri articulare şi musculare.

Pentru îndepărtarea unei căpuşe este recomandat să mergi la medic. Dar dacă nu ai această posibilitate o poţi scoate şi singur, cu ajutorul unei pensete, astfel încât să nu rămână în piele nicio parte a insectei. Este indicat să-ţi protejezi mâinile cu mănuşi sau cu o pânză de tifon. După ce ai scos căpuşa trebuie să speli zona afectată cu apă şi săpun, după care tamponezi cu spirt.

Pentru a te proteja de căpuşe trebuie să iei nişte măsuri cum ar fi: dacă ieşi în natură trebuie să porţi haine deschise la culoare pentru a observa aceste insecte. De asemenea,a r fi bine să porţi bluze cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, iar încălţămintea să nu aibă decupaje. Aplicarea unui spray contra insectelor ar fi, de asemenea, de ajutor.

Vizualizări: 2,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: