Cum va arăta Dinamo Arena, un stadion unic în România

Stadionul Dinamo Arena va fi construit pe amplasamentul actualului stadion din Ștefan cel Mare și va avea culoarea roșie. Macheta prezentată are un design futurist iar stadionul va avea inclus în construcție un heliport care va fi necesar pentru spitalul de urgență aflat în apropiere.

Președintele secției de fotbal de la CS Dinamo, Dănuț Lupu, a oferit noi detalii despre construcția stadionului din Ștefan cel Mare. Fostul fotbalist a declarat că arena  Dinamo va fi gata în 2025, în ciuda faptului că deocamdată nu au început lucrările. În plus, stadionul Dinamo va fi unic în România, datorită heliportului care este inclus în proiect. ”Au fost niște probleme cu actele, cu primăria. În 2025 e gata stadionul cu 24.000 de locuri care se face pe amplasamentul vechiului stadion. Costă cam mult, fiindcă o să facă și un heliport deasupra ca să aterizeze elicopterele  care vin la Spitalul de Urgență și să nu mai aterizeze pe velodrom. Costurile sunt de 80-90 de milioane de euro, spre sută. În 2025, Dinamo are sigur stadion, sută la sută. Va avea vreo trei săli de sport, hoteluri, restaurante și va aparține de Ministerul de Interne. Sper ca aceste trei echipe Dinamo care sunt acum în ligile inferioare să se unească și să joace acolo”, a declarat Dănuț Lupu, potrivit Fanatik.

Conform proiectului, noul stadion din Șoseaua Ștefan cel Mare va avea, printre altele: propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri, spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori, o boxă generoasă pentru presă, spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant, spații pentru spectatorii cu dizabilități.

Tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren.

Galerie foto




Vizualizări: 535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: