Cum văd liderii de sindicat posibila desființare a EMC-urilor

Mai mulți lideri sindicali din Complexul Energetic Oltenia nu văd cu ochi buni intenția administrației de a desființa exploatările miniere de carieră până la jumătatea lunii martie.

Primul lider sindical care s-a pronunțat împotriva desființării EMC-urilor a fost Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța. “Nu o să accept această chestiune niciodată. L-am atenționat inclusiv pe domnul Olaru și vă spun public aici. O să opresc și o să scot tot orașul Motru și o să-l pun în capul lor. EMC Motru e un brand și va trebui să rămână un brand. Trebuie să fie întărit, dat statut de sucursală și să le dea competențe să facă anumite lucruri în zonă mult mai repede”, a spus Roșca.

Împotrivă este și Bogdan Bejinaru, de la Sindicatul Liber al Salariaților din CEO. “A umbla la organigramă la o unitate cu aproape 1800 de salariați, cum este EMC Jilț, este cea mai mare prostie. Mai ales în situația de față, în care sunt lipsurile care sunt”, a spus Bogdan Bejinaru, care spune că numărul de șefi va crește în noua organizare. Vor dispărea șefii de EMC-uri, dar vor fi mai mulți șefi în cariere, spune acesta.

Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea de la Jilț Sud, nu crede că vreun inginer de la birouri se va mai întoarce vreodată la bandă. “Teoretic ar trebui să se reducă birocrația, dar practic nu se știe”, a spus Popescu.

Sindicalistul Nicu Bunoaica susține că președintele Directoratului, Sorin Boza, i-a dat asigurări că acesta va fi unul dintre punctele ce vor fi pe ordinea de zi la viitoarea ședință a conducerii CEO. “Vor fi desființate și EMC-urile. Se va lucra apoi direct cu Divizia Minieră. Angajații care sunt acum prin EMC-uri vor fi trecuți la sediul din Târgu Jiu, la Direcția Minieră, sau vor fi trecuți în producție. O să fie discutată și această problemă în următoarea ședință de Directorat”, a explicat Bunoaica. (A.M.)

Vizualizări: 3,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: