Cuminţenia Pământului, reevaluată

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va solicita în perioada următoare o nouă expertiză a Cuminţeniei Pământului, pentru a decide dacă va cere reevaluarea sau renegocierea cu proprietarii.

Despre dubla evaluare a operei de artă a lui Constantin Brâncuşi, idee prezentată anul trecut de fostul ministru Romaşcanu, şi reluarea negocierilor cu proprietarii, ministerul a precizat miercuri, pentru news.ro, că „va solicita în perioada următoare o nouă expertiză care va aviza, după caz, reevaluarea şi/sau renegocierea”.

Returnarea efectivă a sumelor donate în cadrul campaniei „Brâncuşi e al meu” nu a demarat încă, deoarece nu a existat cadrul legal necesar, se mai arată în răspunsul MCIN. „Anul trecut, în luna decembrie, a fost aprobată OUG 117/2017 privind stabilirea măsurilor în vederea asigurării mecanismelor şi a resurselor financiare necesare returnării donaţiilor colectate pentru achiziţionarea unui bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil clasat în categoria Tezaurul patrimoniului cultural naţional mobil”. Ulterior, a fost elaborată şi hotărârea Guvernului pentru aprobarea condiţiilor, a procedurii şi a termenelor pentru restituirea sumelor donate. Aceasta urmează să reia circuitul de avizare inter-ministerial. (A.A.)

Vizualizări: 444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: