Cupă: Fosta conducere PD-L Gorj a mers într-o direcţie greşită

Preşedintele PD-L Gorj, Ion Cupă, a comentat într-o emisiune situaţia din filială, după ce Dan Vâlceanu a anunţat că nu va mai participa la şedinţele de BPJ, Ion Ruşeţ s-a autosuspendat, iar Ion Fugaru critică permanent noua conducere. „Nu acum mergem într-o direcţie greşită. Direcţia a fost greşită până acum”, a spus Ion Cupă.

Ion Cupă a comentat la TV Sud o serie de conflicte în care este atras partidul în ultima vreme. Dan Vâlceanu a anunţat că nu se mai implică în conducerea partidului, care ar merge într-o direcţie greşită, că partidul nu se ghidează după principii şi reguli. Cupă i-a reamintit lui Vâlceanu că a făcut parte din conducerea PD-L înainte de alegeri, alături de Ion Ruşeţ, iar rezultate obţinute arată că direcţia de atunci a fost una greşită. „Până să preiau eu organizaţia, rezultatele au arătat că direcţia a fost una greşită. Dacă mergeau într-o direcţie bună, electoratul nu ne sancţiona în acest hal. Dan, abia a luat voturi, a fost al treilea în partid, după mine şi Militaru. Mi-am asumat această reconstrucţie a filialei. Abia am săpat fundaţia şi începem să spunem că am pornit într-o direcţie greşită. Nu mi se pare corect”, a spus Ion Cupă.

Deputatul PD-L crede că bătălia se dă pentru conducerea filialei, iar miza ar fi ocuparea primului loc pe liste la alegerile din 2016. „Se discută că în 2016 se revine la votul pe liste. Gândirea este atât de mică, încât se gândesc că PD-L va obţine atunci un singur mandat şi se bat care să fie primul pe listă”, a explicat Cupă. Acesta are de gând să impună o mai mare disciplină la partid. „Prea multă transparenţă strică, iar democraţia pe care am instaurat-o la partid iată că a dăunat”, a spus deputatul Ion Cupă.

„Am votat cu Blaga”

Ion Cupă a dezminţit zvonurile potrivit cărora a votat cu Elena Udrea, deşi a semnat moţiunea Blaga. „Am votat cu Vasile Blaga, dar am lăsat pe fiecare să voteze cu cine vrea. Dar, lupta s-a terminat, nu suntem partide diferite, suntem PD-L”, a spus Cupă.

Deputatul a comentat şi supărarea lui Ion Ruşeţ, fostul preşedinte al PD-L Gorj, care nu a fost printre delegaţi la congresul din 23 martie. „Lista a fost afişată la partid, m-a sunat cu o oră înainte de termenul limită, că l-a sunat cineva, că nu este pe listă. Cum puteam să modific lista? Trebuia să depună contestaţie. Bine, dânsul nu dă vina pe mine, dă vina pe Militaru, dar eu i-am spus că nu are nicio vină Militaru. Dumnealui a spus că nu mai activează în partid, şi-a dat demisia spunând că este incompatibil cu funcţia de la sindicate”.

„În politică, ai voturi, eşti politician, nu ai voturi, eşti doar vedetă tv”, a fost mesajul lui Ion Cupă, preşedinte interimar PD-L Gorj, celor care îl critică toată ziua în mass-media.

Vizualizări: 259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: