Curaj teribil al unei tinere din Gorj. „Îmi spuneau să mă sinucid”

O cheamă Irina, are 20 de ani, este din Gorj şi studiază Marketingul, fiind studentă în anul I. Tânăra şi-a făcut un canal pe YouTube în care să vorbească despre pasiunile ei: modă, make-up şi dezvoltare personală. Irina Deaconescu a avut însă curajul de a vorbi despre experienţa pe care a avut-o făcând videochat. A crezut că nu va afla nimeni, iar când s-a aflat, a crezut că viaţa i s-a terminat. „Am luat această etapă din viaţa mea ca pe o lecţie, am avut foarte mult de învăţat”, spune Irina.

Irina povesteşte cum a ajuns, pentru o perioadă scurtă de timp, să facă videochat. „Era prin luna septembrie 2016, eram la liceu în clasa a XII-a, în perioada simulărilor, şi în familia mea a apărut o problemă destul de gravă. Era nevoie de o sumă mare bani, într-un timp foarte scurt. Am căutat tot felul de modalităţi pentru a câştiga bani mulţi în timp scurt, dar nu am găsit nimic. Singurele variante pe care le primeam erau videochat, videochat, videochat... Mi-am cumpărat o cameră şi am făcut asta timp de 3 luni. După aceste 3 luni, am strâns banii necesari, am spus că închei cu asta o dată pentru totdeauna şi că nimeni nu va afla ce am făcut, o să trăiesc o viaţă liniştită şi nimeni să nu afle de acest subiect”, a mărturisit fata.

„Eram devastată, plângeam tot timpul”

A venit însă luna martie 2017, când tânăra a fost sunată de o prietenă care i-a spus că au apărut pe Internet poze cu ea dezbrăcată. Irina spune că a avut atacuri de panică, pentru că şi-a dat seama că în oraşul din care este totul se va afla foarte repede. „Am ajuns la şcoală şi am început să primesc din ce în ce mai multe mesaje de la foarte multe persoane. Într-un timp foarte scurt, aceste poze au ajuns la toţi cei care mă cunoşteau. În lista mea de prieteni erau rudele, foştii iubiţi, mamele fostelor iubiţi. Am avut cam o mie de mesaje pe Facebook legate de acest subiect. Eram devastată, plângeam constant, nu mă puteam opri. Nu am mers la şcoală timp de o săptămână”, a adăugat fata. 

Irina spune că a apărut şi un articol în ziar despre ea, cu zeci de mii de vizualizări: „Au apărut mesaje de la diferite persoane care îşi creaseră conturi false şi mă jigneau, mă denigrau, îmi spuneau să mă sinucid, lumea a început să distribuie acel articol. La un moment dat, nu am mai putut şi mă gândeam la tot felul de prostii, la care nu ar fi trebuit să mă gândesc. Vă sfătuiesc ca niciodată să nu vă gândiţi să luaţi o decizie permanentă pentru o problemă temporară. Şi mie în momentele alea mi se părea că nu există rezolvare, îmi era ruşine de toată lumea. Cu ajutorul prietenilor, colegilor, familiei în primul rând, am învăţat că eşti om şi din greşeli înveţi”.

„Am învăţat că persoanele care contează în viaţa ta te vor iubi orice s-ar întâmpla şi că cei ce dispar la primul nor nu au ce căuta în viaţa ta”, este concluzia tinerei care a avut aproape zece mii de vizualizări pe primul film din canalul el de YouTube.

Galerie foto


Vizualizări: 15,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: