Curăţenie în hala cu 35.000 de pui morţi!

Peste 2 tone de pui morţi s-au strâns ieri dimineaţă în containerele aduse de o firmă din Craiova în curtea halei de la fosta Avicola, unde săptămâna aceasta au fost descoperiţi morţi nu mai puţin de 35.000 de pui.


Cantitatea de „deșeuri” putea fi și mai mare dacă puii nu ar fi murit la vârsta la care aveau maxim 200 de grame, ei pierzând ulterior din greutate pentru că vreme de vreo trei săptămâni nu au mai fost hrăniți din lipsă de fonduri. Câțiva angajați de la crescătoria de păsări au muncit ieri de zor pentru a pune păsările moarte în saci de plastic, saci pe care apoi i-au pus în containerele speciale aduse de la Craiova. La rândul lor, containerele au fost urcate într-un camion cu un buldoexcavator, la Craiova păsările urmând să fie incinerate, operațiunea respectivă costând și ea câteva mii de euro.
Muncitorii vor începe vineri operațiunile de dezinfectare și igienizare a halei în care puii au fost găsiți morți, hala respectivă fiind ultima în care mai erau crescute păsări la fosta fermă de la marginea orașului. Patronul iordanian al firmei care gestiona afacerea respectivă le-a transmis angajaților săi că săptămâna viitoare ar putea ajunge la Târgu Jiu pentru a plăti și salariile lor, dar și alte datorii pe care le are, el intenționând să reia procesul de creștere a păsărilor. Puțină lume mai crede însă că acest lucru e posibil atâta timp cât moartea celor 35.000 de pui a presupus pierderi de circa 200.000 de euro, bani care reprezintă contravaloarea păsărilor, hrana lor, dar și chiria pentru spațiile luate de la Avi Instant, urmașa fostei Avicola Târgu Jiu.

Vizualizări: 888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: