Cursuri de calificare pentru asistenţi de gestiune

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă nu se ezită să se înscrie la cursurile de formare profesională organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Atât în luna iulie, cât şi în august, gorjenii interesaţi să aibă mai multe şanse la angajare pot urma cursuri pentru diferite meserii, programate să se desfăşoare în mai multe localităţi din judeţ. Romeo Chiriac, şef Birou Formare Profesională în cadrul AJOFM Gorj, spune că cele mai multe solicitări au fost pentru lucrător în comerţ: «Pentru unele cursuri, grupele sunt deja formate. În iulie vom organiza trei cursuri pentru lucrător în comerţ în Târgu-Jiu, Turceni şi Mătăsari, două pentru asistent gestiune în Târgu-Jiu, câte unul pentru asfaltator, respectiv constructor drumuri şi poduri la Padeş şi două cursuri pentru operator calculator în Târgu-Jiu». De asemenea, în luna august se vor desfăşura două cursuri pentru agent de pază în Târgu Jiu.

Cu toate că toate aceste cursuri sunt gratuite pentru şomerii înregistraţi în baza de date a AJOFM Gorj şi cei au un loc de muncă, dar vor să dobândească şi altă calificare, pot urma aceste programe de pregătire profesională contra cost. Numai că numărul de locuri este limitat, iar prioritate au persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Chiriac precizează că într-o grupă pot funcţiona maxim 28 cursanţi: «Am constatat că acum oamenii sunt mai interesaţi de astfel de cursuri decât în anii trecuţi. Noi îi primim şi pe cei care nu se află în baza noastră de date, însă doar dacă mai rămân locuri pentru că nu putem avea mai mult de 28 persoane într-o grupă». In prezent, la nivelul judeţului Gorj sunt înregistraţi 16.262 şomeri, rata şomajului fiind de 10.81%. Din păcate, lucrurile nu vor rămâne aşa, pentru că alte societăţi au anunţat disponibilizări colective. Astfel, în perioada iulie-august 2010, alte 257 persoane ar putea să-şi piardă locul de muncă.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: