Curtea de Conturi lasă salariaţii Minprest fără bani

Noul director de la Minprest SA, Gabriel Giorgi, a găsit Curtea de Conturi la unitate, în prima zi de lucru. Giorgi a declarat că în curând va face şi o modificare a organigramei societăţii în vederea creării postului de director adjunct pentru pesedistul Alin Văcaru.

Potrivit unor surse, controlul Curţii de Conturi i-ar putea lăsa pe angajaţii Minprest fără salarii pe o jumătate de an. Surse din CEO spun că inspectorii Curţii de Conturi ar putea imputa primele primite de angajaţi în ultimii doi ani. În condiţiile în care salariul unui angajat de la Minprest este de 600 de lei, sursele amintite spun că oamenii ar trebui să dea înapoi salariul pe o jumătate de an. Primele de câteva sute de lei pe care le-au primit cei o mie de salariaţi de la Minprest s-au acordat în baza unor acorduri între sindicate şi administraţie, neavând la bază un contract de muncă.

Noul director Gabriel Giorgi declară că aceste informaţii sunt simple speculaţii. „Este adevărat, este Curtea de Conturi la unitate. Nu ştiu ce documente au cerut, mie nu mi-au cerut deocamdată. Controlul se va termina în jurul datei de 22 octombrie. Sunt pure speculaţii deoarece controlul este în desfăşurare“, a declarat Giorgi. Punctul de vedere al acestuia este susţinut şi de sindicalistul Ştefan Godeanu.   

Organigrama, modificată pentru Văcaru

Gabriel Giorgi a mai declarat că în zilele următoare va modifica organigrama şi tot atunci va fi numit în funcţia de director adjunct pesedistul Alin Văcaru. „Nu am venit aici să dau pe cineva afară, vor fi schimbări în organigramă. Alin Văcaru va fi numit după modificarea organigramei. Deocamdată nu mi-am preluat actele şi biroul de la dna Vintilescu“. De asemenea, Giorgi are planuri şi pentru personalul TESA. „Sunt mai mulţi angajaţi la TESA care dacă nu au ce face vor fi trimişi pe teren pentru a căuta contracte noi“, a spus noul director.

FUNCŢIE

Trei persoane se bat pentru funcţia de contabil şef la Minprest: Lopotenco, Oproiu şi Corcoveanu. Acestea sunt numele pe care le ştie şi directorul Giorgi. Acesta nu ştie dacă îţi va alege singur economistul şef sau tot Consiliul de Administraţie va decide.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: