Curtea școlii s-a umplut de tractoare. Motivul!

Zeci de tractoare au umplut curtea unei școli din comuna gorjeană Polovragi. S-au aliniat la coadă să fie verificate. Un laborator mobil al celor de la Registrul Auto Român a ajuns în localitate ca să facă inspecția tehnică periodică pentru utilaje. Vestea a fost primită cu brațele deschise de toți localnicii, mai ales că ar fi fost costisitor să se deplaseze ei cu tractoarele până la Târgu Jiu.

Tractoarele au fost așezate la coadă pe o platformă în curtea școlii din localitate și au fost verificate rând pe rând. Numărul de ore de funcționare a fost printre lucrurile pe care au vrut să le afle reprezentanții RAR. „Oamenii au solicitat acest lucru de mai mult timp. Ne bucurăm că am putut să beneficiem de înțelegere din partea celor de la RAR și au trimis aici câteva echipe care verifică toate tractoarele. Au venit aici, s-au strâns utilajele aici, iar domnii, specialiștii ne-au cerut o platformă betonată. Le-am pus la dispoziție platforma din curtea grădiniței pentru că știut este că nu e activitate acum și, în consecință, am putut să stăm într-un spațiu mai retras astfel încât să nu încurcăm nici circulația rutieră”, a spus Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Oamenii s-au bucurat că nu vor mai fi puși pe drumuri. Dacă nu ar fi avut această posibilitate, ar fi fost nevoiți să plătească o platformă care să aducă tractoarele la Târgu Jiu, unde să le fie făcut ITP. „Ne-ar fi costat foarte mult. Să plătim o platformă, că doar nu puteam să mergem atâția kilometri pe drumul național până la Târgu Jiu. Încurcam și circulația, uzam roțile, piesele, tot. E foarte bine și ne bucurăm că avem această posibilitate. Eu am un tractor de vreo 20 de ani. e vechi, dar este conform și ne facem treaba prin gospodărie cu el”, a spus un localnic.

„Ne-am dorit foarte mult să avem posibilitatea asta, mai ales că acum și avem nevoie de tractoare, să fie cum trebuie, să mergem cu ele la câmp. Mai este și pandemia asta și nu ne puteam deplasa noi. Când am auzit că o să vină domnii de la RAR, ne-am programat și am venit. Nu folosim tractorul decât în gospodărie, să avem ce pune pe masă, ce da la vite, să ne asigurăm traiul”, a mai spus un alt localnic.

Galerie foto




Vizualizări: 2,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: