CV-ul neamţului din CE Oltenia, luat la puricat

Autorităţile judeţului pun la îndoială pregătirea neamţului din Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a analizat CV-ul lui Klaus Leiders şi spune că ceea ce a lucrat neamţul în Siberia şi Germania nu seamănă absolut deloc cu partea de minerit din Gorj.

 Cosmin Popescu susţine că schimbările de la vârful Complexului Energetic Oltenia trebuie analizate din punct de vedere juridic, pentru a se vedea dacă se respectă sau nu Ordonanţa 109, privind managementul privat. „Trebuie analizate din punct de vedere juridic aceste schimbări. Analiza cea mai bună trebuie să o facă conducerea administrativă a societăţii, Consiliul de Supraveghere şi conducerea ministerului. Sunt anumite condiţii care mi-e greu să spun acum dacă s-au respectat sau nu”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Autorităţile pun la îndoială pregătirea neamţului Klaus Leiders, dat fiind faptul că acesta nu a lucrat niciodată pe partea de lignit. „Mi-ar fi dificil să spun cât se pricepe pe partea mineritului din Oltenia. Am văzut în CV că a lucrat în minerit în Siberia, în Germania şi alte ţări, care, din ce ştiu eu de la colegii mei din complex, nu seamănă deloc cu partea de lignit, cu partea minieră din Oltenia”, spune Cosmin Popescu. Acesta susţine că numirea lui Klaus Leiders în Directoratul CEO trebuie asumată inclusiv de Ministerul Energiei. „E o firmă de recrutare care a luat o decizie, iar decizia finală i-a aparţinut Consiliului de Supraveghere, nu ştiu condiţiile contractului de mandat, durata mandatului, dar e o decizie asumată de către Consiliul de Supraveghere şi de către Ministerul Energiei”, a precizat Popescu. Neamţul Klaus Leiders, îşi va începe activitatea la CE Oltenia din data de 6 august, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul companiei.

Vizualizări: 4,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: