Dan Diaconescu şi Elena Udrea, printre idolii tinerilor români

Idolii tinerilor din România sunt vedetele din show-biz, iar din domeniul politic Dan Diaconescu şi Elena Udrea, relevă un studiu sociologic comandat de producătorul de bere Ursus Breweries şi realizat de Cult Media Research, pe un eşantion de peste 1.000 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani.

Potrivit sociologului Septimiu Chelcea, 25% dintre tinerii români au idoli. În timp ce în SUA idoli pentru tineri sunt preşedinţi sau ex-preşedinţi americani, pentru români aceştia sunt în primul rând personaje din show-biz.
"O problemă interesantă este cea a idolilor pe care îi au tinerii. În toate societăţile există idoli. Nu este vorba despre ceva sacru, ci este vorba despre viaţa de zi cu zi. Există o nevoie permanentă de idoli. În România, declară că au idoli - persoane pe care le admiră şi cu care ar vrea să se identifice - o pătrime din cei investigaţi. În primul rând, sunt idoli pentru tinerii de astăzi personajele din show-biz", a precizat Chelcea.
Comparând cu o cercetare mai veche din 2005, se constată că în România există mulţi "idoli de o clipă", a afirmat expertul. "Dacă ar fi să mă refer la idolii politici - şi aici este uluitor - în 2005, idolii politici erau Traian Băsescu şi Mona Muscă. Ştiţi cine sunt cei din zona politică pentru tinerii pe care i-am intervievat noi? Poate că nu vă vine să credeţi: Dan Diaconescu şi Elena Udrea. Da, există şi idoli negri şi idoli femei. O concluzie se impune şi anume că televiziunea este o fabrică de idoli", a adăugat acesta.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: