Dan Ilie Morega: Sunt două secte în PSD Gorj

PSD Gorj este scindat în două tabere, iar un rol important în această divizare o au primarul Ion Ciocea de la Bustuchin şi Ion Călinoiu, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj. Afirmaţia aparţine preşedintelui Institutului de Analize şi Investigaţii Publice şi Politice, Dan Ilie Morega, care susţine că se dau lupte între cele două tabere în ceea ce priveşte şefia PSD atât la judeţ, cât şi la municipiu.

Reporter: Cum mai stau partidele în sondaje şi ce puteţi spune despre activitatea politică la nivelul judeţului Gorj?

Dan Ilie Morega: Activitatea politică nu prea există. PSD începe să scadă în sondaje. Este pentru prima dată când începe să scadă. La Gorj se duce lupta mai pe faţă, mai subteran, şi la municipiu, şi la judeţ, pentru a-şi forma echipe pentru candidaturile viitoare la conducerea organizaţiei municipale de partid şi judeţene. Este o chestiune distructivă atâta timp cât nu s-a stabilit când va fi conferinţa judeţeană sau municipală. De fapt, nu se mai ocupă împreună de rezolvarea problemelor pe care le are judeţul. Pe ei îi interesează mai mult jocul de gleznă şi câştigarea alegerilor care vor fi în 2018, în 2019 sau când va decide tartorele de la Bucureşti. Un rol important în aceste scindări îl au Călinoiu şi Ciocea, care şi-au dorit revenirea în partid, iar preşedintele Cârciumaru a spus categoric că este un subiect închis.

Rep.: Cum vedeţi această decizie a liderului PSD Gorj?

D.I.M.: Mi se pare absolut corect să fie un subiect închis atâta timp cât, de fapt, ei au candidat împotriva partidului. Eu îl respect pe Ciocea ca primar foarte bun şi apreciat în localitate, care a făcut cele mai multe lucruri bune într-o comunitate, dar nu trebuie să fie o luptă personală în continuare pentru faptul că tu ai candidat independent şi acum nu te mai primeşte PSD înapoi. Au dreptate şi ei. Dacă mergeau în echipă, puteau să mai fi câştigat un parlamentar. De asemenea, Călinoiu. Probabil asta este răsplata care i-o face lui Cârciumaru, care este tartorele care l-a pus în funcţie la Direcţia de Ape, unde nu a fost dorit şi nici oamenii nu îl doresc nici acum. Drept răsplată, se ocupă de fel de fel de acţiuni nefaste în teritoriu, vorbind cu primarii şi încercând să-i pună împotriva acestuia.    

Rep.: Aţi spus că sunt „două secte” în PSD. Cine sunt liderii acestor tabere?

D.I.M.: Nu a anunţat Weber că face echipă cu Cosmin Popescu? Cealaltă, Cârciumaru cu restul.

Rep.: Şi celelalte partide cum stau în sondaj?  

D.I.M.: PNL a crescut până aproape de 30%, dar nicidecum pe managementul lor la nivel naţional sau că într-adevăr au un lider care tractează partidul. Ci numai pe greşelile PSD. ALDE, o creştere uşoară, dar nicidecum pe liderii locali care nici nu mai ştim care sunt, ci pe liderul naţional, pe Tăriceanu. Şi, să fim serioşi! Nu e niciun partid liberal. Este de fapt un 75% partid pesedist. Şi dacă găsim 25% liberalii nemulţumiţi de fuziunea cu PDL. PMP stagnează între 4 şi 5%, iar USR nu mai ştim pe unde să-i mai găsim. La #rezist!

Vizualizări: 1,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: