Dan Pîrvulescu: Bugetul pus în dezbatere de Minister e mincinos

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Dan Pîrvulescu, a declarat, la Radio Infinit, că bugetul pus în dezbatere publică este mincinos pentru că la CE Oltenia nu vor fi 2.000 de concedieri. Acesta este revoltat că Ministerul Energiei aprobă un buget cu reduceri serioase ale cheltuielilor cu salariaţii, în condiţiile în care federaţiile au semnat cu administraţia un Act adiţional, care prevede minim 500 de persoane.

Reporter: O să fie profit 600 de mii de lei dacă dau afară 2000 de oameni?

Dan Pîrvulescu: În primul rând haideţi să lămurim această problemă. Nu pot fi daţi afară 2000 de oameni pentru că actul adiţional e clar. Nu ştiu de ce s-a întârziat atât cu acest buget dacă este un buget creionat înainte de a se negocia actuala adiţional, deci înainte de luna mai. Mia mult, în momentul de faţă complexul şi ministerul au aproape toate datele de care au nevoie pentru a putea face bugetul de venituri şi cheltuieli.

Rep: Adică bugetul este fals?

D.P.: Impresia noastră este că nimănui din minister nu îi pasă de această companie, dacă pot să pună în dezbatere publică un buget mincinos.

Rep: Este un buget mincinos?

D.P.: O să facem un punct de vedere. Colegul Golea este în Comisia de dialog social la Ministerul Energiei şi a solicitat o altă comisie pentru a discuta de acest buget mincinos pus pe site-ul ministerului.

Rep: De la ce dată vor pleca oamenii?

D.P.: Dacă se mişcă repede, în sensul că se pune pe ordinea de zi în prima şedinţă de guvern, după ce stă pe site-ul Guvernului, da, se poate pleca de la 1 septembrie. (...) Reacţia nu o să fie numai a mea pentru că am discutat cu colegii de la Univers şi o să avem o reacţie comună. Am discutat cu Adrian Marciuc.

Rep: Şi cum a rămas?

D.P.: A rămas să stabilim, ce fel de proteste vom face pentru că, vedeţi dvs, nu poţi după ce te înţelegi administraţie - sindicate, cu girul vicepremierului României, Costin Borc, să se facă restructurare la înţelegerea celor două părţi, iar apoi tu să vii cu un buget mincinos că vor pleca 2000 de oameni. De unde pleacă, cum pleacă? Pentru că există un act adiţional al contractului care sigur nu va fi modificat de nicio federaţie. Drept urmare nu pot pleca, după mine, mai mult de 700 de oameni.

Rep: Şi dacă se trece peste acest act adiţional?

D.P.: Nu se poate trece. Actul adiţional e legea părţilor. A fost o persoană de tristă amintire, care trecea peste contract şi lege. Acum nu mai e nimeni în CEO care să aibă sprijin de la premierul României. Sunt nişte băieţi în CS care au impresia că pot să facă orice vor în această companie, dar vor vedea în câteva luni că nu pot să conducă, discreţionar, o companie pe care până acum câteva luni nici nu o cunoşteau.

Vizualizări: 535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: