Danemarca ademeneşte medicii români cu salarii de mii de euro

Angajatorii străini caută forţă de muncă românească. Peste 160 de job-uri sunt puse la bătaie prin serviciul Eures pentru gorjenii care vor să lucreze în străinătate în ţări precum Norvegia, Slovacia sau Lituania. Şi angajatorii din Danemarca au nevoie de 23 de medici pe care îi ademenesc la ei în ţară cu salarii lunare care ajung la câteva mii de euro.

Angajatorii din Danemarca caută să angajeze medici în diverse specializări. Se doreşte angajarea a 23 doctori specialişti, cei mai căutaţi fiind medicii radiologi. Locurile de muncă sunt în spitalele din Danemarca, aflate în cele cinci regiuni ale ţării. Cei interesaţi de unul dintre aceste posturi pot solicita mai multe informaţii consilierilor pe programul Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. „Sunt 163 de locuri de muncă vacante prin serviciul de ocupare a forţei de muncă Eures. Cele mai recente sunt cele două posturi de medic psihiatru şi 21 de posturi de medici pe diferite specializări respectiv cinci medici radiologi şi câte două posturi pe specialităţile: radiologie mamară, patologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, gastroenterologie, pulmonologie, medicina interna. Se oferă salarii frumoase însă candidaţii pentru aceste posturi trebuie să cunoască destul de bine limba engleză sau germană”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Candidaţii ideali pentru aceste posturi trebuie să aibă experienţă în domeniul pentru care aplică şi să aibă abilităţi de cooperare. Contractul va fi pe  perioadă nelimitată, se vor lucra 37 de ore săptămânal, iar salariul brut lunar de pornire în primele şase luni, atunci când se va participa la cursuri de limba daneză, va oscila între 6000 şi 7000 de euro. Salariul poate fi majorat ţinându-se cont de funcţie, experienţă şi calificare. Termenul limită de aplicare pentru unul dintre posturi este 20 iunie, cei interesaţi au posibilitatea să trimită CV-ul, scrisoarea de intenţie şi certificatul medical de specialitate la adresa de e-mail [email protected]

Job-uri în construcţii

Angajatorii din Norvegia au nevoie de doi muncitori constructori pentru diverse locaţii în regiunea Rogaland. Durata contractului este pe o perioadă de un an cu posibilitate de prelungire. Salariul oferit de norvegieni este de 21-28euro/oră, în funcţie de calificări şi experienţă. Cei care vor să obţină unul dintre posturi trebuie să vorbească limba engleză fluent.  Pentru aplicarea la aceste job-uri se va trimite o scrisoare de intenţie şi CV Europass în limba engleză la adresa de e-mail: [email protected]. Diplomele dar şi alte documente vor fi prezentate la interviu. Numai persoanele cu experienţă şi o referinţă de la angajatorii anteriori vor fi luate în considerare.

În Norvegia mai este nevoie de 40 de ghizi turistici, pentru Slovacia se caută 6 lucrători la maşini de cusut, iar angajatorii din Lituania caută 30 de lucrători la canalizare. 

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: