Dată afară cu 4 salarii, a primit doar unul! Ce reclamă o fostă angajată a CEO!

O fostă angajată la Jilț Nord a acționat compania în judecată după ce a primit doar unul din cele patru salarii compensatorii pe care ar fi trebuit să le încaseze ca urmare a concedierii colective în 2016. Maria Ștefan a lucrat zeci de ani ca primitor-distribuitor la CE Oltenia, iar anul trecut a fost pusă pe lista de concediați. Culmea este că pe tabelul afișat la unitate avea 4 salarii, iar în decizia de concediere era prevăzut unul. Fosta salariată a CEO acuză conducerea de la Resurse Umane de abuz, susținând că au fost fabricate și ascunse documente. CE Oltenia spune acum că dosarul de personal al Mariei Ștefan a dispărut!

Maria Ștefan a fost concediată de la Jilț Nord în 2016. Potrivit tabelului afișat la unitate, angajata se încadra la acordarea a patru salarii compensatorii, data pensionării fiind 31 martie 2018. Numai că, surpriză, în decizia de concediere a apărut data de 31 iulie 2017, iar femeia a primit un singur salariu. În urma unor drumuri pe la companie, Maria Ștefan a aflat că nu a fost o eroare, ci mai degrabă un abuz. Ea spune că au fost falsificate și retrase documente. A fost zile la rând la ușa directorului general Sorinel Boza, care nu a primit-o nici până azi. Maria Ștefan a cerut audiență la directorul general de la începutul lunii noiembrie 2016. Într-un final, a primit-o șeful de la Resurse Umane, Sorin Olaru. „Am stat trei ore să îi demonstrăm. Cu tabelele în față și cu doamnele de la Resurse Umane. Una scrie pe preaviz, alta pe dispoziție. Acum mi-a spus să fac eu o sesizare și să indic eu vinovații. Păi, eu să fac asta? E o armată de oameni acolo care ar trebui să facă“, spune femeia. „I-am cerut să-mi spună de ce iau numai un salariu când eu am adeverință de la Jilț Sud cu grupa de muncă. Am cerut copie după dosarul meu de personal și mi s-a spus că nu mai am și că nu mai sunt nici în registru“, a declarat Maria Ștefan, fiind convinsă că e ceva putred la mijloc. Femeia pregătește acțiunea pentru a da CEO în judecată, dar vrea să atragă atenția că listele de concedieri nu se fac legal și că sunt în continuare mulți oameni care se sustrag de la disponibilizare.  „Sunt unii care pleacă direct la pensie și cu plăți compensatorii și alții care rămân săracii luni întregi fără niciun venit. Sunt persoane în CEO care îndeplinesc condițiile care sunt păstrate în companie. Cum ar fi Elena Ciobanu, Maria Bălan, Elena Nebun, Dorina Ciobanu și alții“, a declarat Maria Ștefan.

„Voiam să-mi dea ce e corect. Dai altora care nici nu merită pentru că sunt mulți care au depus cerere de plecare și a doua zi au fost la pensie, și mă ciuntești pe mine”

Maria Ștefan, fost angajat CEO

Vizualizări: 2,903

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: