De ce nu poate fi Ciurel director în cadrul CE Oltenia

Social democratul Laurenţiu Ciurel, „singurul gorjean“ din lista prezentată de Constantin Bălăşoiu pentru conducerea Complexului Energetic Oltenia, este incompatibil cu funcţia de director la Divizia Energie. Mai exact, pentru că Ciurel este vicepreşedinte la Partidul Social Democrat, nu ar putea fi şi şef în cadrul Complexului Oltenia. Ciurel nu este sigur că funcţia de vicepreşedinte este una de conducere, dar îşi va da demisia din partid. Ciurel ar trebui să se retragă şi de pe lista de consilieri judeţeni, care este funcţie publică.

Memorandumul de Înţelegere semnat între Fondul Proprietatea şi Ministerul Economiei arată că: „Membrii Directoratului nu vor putea face parte concomitent din instituţii sau autorităţi publice şi nici nu vor fi membri cu funcţii de conducere în cadrul partidelor politice“. Laurenţiu Ciurel este vicepreşedinte la PSD Gorj, la vremea alegerilor din partid fiind nevoie de schimbarea statutului pentru „adăugarea“ printre şefi a lui Ciurel şi a omului de afaceri Bebe Ionică. Chiar dacă partidul i-a oferit funcţia de director al Diviziei Energie din cadrul CE Oltenia, Ciurel este gata să-şi dea demisia din PSD.

„Este adevărat. Mi se pare de bun-simţ această prevedere din memorandum. Este foarte clar. La ora aceasta eu aş fi incompatibil pe un post dar la ora aceasta CEO nu există. Atunci când va exista şi eu voi fi nominalizat de către Consiliul de Supraveghere cu siguranţă îmi voi da demisia din acea funcţie de conducere“, a declarat Ciurel. Tot Laurenţiu Ciurel spune că funcţia pe care el o deţine, cea de vicepreşedinte, nu este una de conducere.

„Pe de altă parte nu ştiu cum este definită o funcţie de conducere în partid pentru că se pare că funcţiile de conducere sunt până la şef de filială, preşedinte, restul nu ar fi în nomenclatorul funcţiilor de conducere. Dar nu-i asta problema, eu îmi voi da demisia dacă voi fi nominalizat“, a mai spus Ciurel.

NICI CONSILIER

Oricum ar da-o, acesta ar trebui să renunţe la două funcţii, cea din partid şi cea de la Consiliul Judeţean. Ciurel este pe locul 3 pe lista de consilieri judeţeni ai preşedintelui Ion Călinoiu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: